Férjem álapota tünetei.

Tisztelt dr ő. érdeklődnék mivel férjemnek 2007 ben és 2013 ban volt strokja, most anapokban többször bementünk a szombathelyi markusovszky kórházba. remegés miatt de azt mndták ct nem látnak semmit és a labor eredményei is jok voltak. Most influenzás felirták neki a Azi sandoz 500 mg antibiotikumot, fellép még nála láz, de a idöközi remegése aggaszt.epilepsziára is szed gyógyszert, amit megemeltettek másfélre. Nemtudom aggodalomra van e okom, a rázkodás és a remegéssel kapcsolatban ami idöközönként fellép? vagy összefügg a lázas állapottal? várom válaszát és köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza stroke utáni állapot témában

Kedves Kérdező!

Furcsának találom, ha a kedves férjének 2 egymást követő stroke-ja is volt, a koponya CT mégsem mutat "semmit".Ezt valószínűleg úgy értették, hogy "semmi újat" nem tudtak kimutatni. A régi stroke nyomai a koponya CT vizsgálattal ugyanis évekkel azt követően, később is kimutathatók. Ha ezek olyan agyterületet érintettek, aminek következtében bizonyos idegpályák sérültek, később újabb stroke nélkül is rosszabbodhat a betegek állapota.

Társulhatnak egyéb betegségek, mint az epilepszia, és remegés is. A remegést fizikális vizsgálat alapján lehet pontosan kategorizálni, és ennek megfelelően kezelni.

Ha orvosai a leletek és személyes vizsgálat alapján úgy vélték, nem szükséges az eddigiek mellé újabb gyógyszeres kezelés, akkor nincs oka az aggodalomra.

Minden jót kívánok.Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. március 01., 18:33; Megválaszolva: 2015. március 02., 17:05
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Nyaki fajdalom
MRI es arc es covid
Tisztelt Doktor Úr! A novemberi Covid fertőzésem óta fáj az arcom, fülem, stb., de minden leletem jó. Egy hete nagyon szédülök és a hangok is...
Agykoponya MR natív vizsgálat
Epilepszia?
Mi lesz, ha lejár az egy év?