Hol vannak a problémámhoz értő szakemberek?

Kedves Szappanos Doktornő! Elnézést kérek, hogy újból zavarom, és köszönöm válaszát, de sajnos nem tudom megfogadni. Rehabilizációs célból kórházba költözni teljesen értelmetlen dolognak tartom. Föladni az ember függetlenségét, teljesen kiszolgáltatottá válni minden téren akár napi egy óra rehabilizációs tornáért, tönkreteszi az embert. Két hónapig voltam a kórházban, tudom, hogy sem aludni nem tud ott az ember, sem a többi pácienstől, sem az ott folyó munkától, ami teljesen természetes, sem a megfelelő ételt, az előírt diétát nem tudják úgy megadni, mint ahogy én itthon követni tudom. Meg is értem. Azt is megértem, hogy az előírt gyógyszerek pontos időben adását sem várhatom el, de itthon ez nem probléma.Nem is beszélve arról, hogy itthon nem is kell figyelnem, hogy azt kapom és annyit, amennyit kell, itthon magam tudom biztosítani minden probléma nélkül. Nincs szükségem semmi más segítségre, mint a célirányos szakértő tornára. A weben csak egy ausztrál ilyesmire célzott tornaoldalt találtam, ott viszont a gyakorlatok fele nekem túl egyszerű, a tizede meg túl nehéz. Csinálok belőle, amit tudok. Nekem az lenne segítség, ha meg tudná nekem írni, hogy hol foglalkoznak Magyarországon ilyen "spinal stroke" féle bajokkal. Akkor tudnék írni nekik, hogy tudnának-e nekem segíteni a távolból. Torontóban élek, nem tudok hazamenni, ettől az egésztől csődbe ment az egész család már eddig is. Pedig abszolut semmit nem tettem, amivel előidézhettem volna, soha nem dohányoztam, nem ittam, nem voltam -csak saját korábbi magamhoz képest- túlsúlyos, mozogtam eleget, egészségesen étkeztem;mit mást kellett volna tennem? Mindegy, most itt vagyok és úgy ahogy, de mindent megteszek, hogy visszatérjek a régi kerékvágásba, ehhez kellene egy kevés konkrét segítség. Ha esetleg valaki, egy szakorvos otthonról javasolna konkrét vizsgálatokat, azt ki tudnám erőltetni, és az erednényeket továbbítani;de amúgy különben itt már lemondtak rólam, nekik untig elég, hogy életben maradtam, azt is csodának tartják, és elvárják, hogy egyetértsek.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza rehabilitáció témában

Kedves Kérdező!

Amit tőlem kér, az nélkülöz minden racionalitást. Meggyőződésem, hogy a torontói orvosok mindent megtettek az Ön gyógyításáért, amit lehetett.

A rehabilitáció a mai világban az egyik legfontosabb tudomány.Célja, hogy a többféle okból sérült betegek életminőségét, beilleszkedését javítsa.

Ma az informatika világában semmi különbség nincs szakmai ismeretek aszerint, hogy a beteg a földgolyó melyik civilizált országában él.Képzett gyógytornászok minden bizonnyal az Ön lakóhelyén is elérhetőek.Ha nem szeretne kórházba menni, valószínűleg otthoni szolgáltatás keretében is igényelheti gyógytornász segítségét. Magyarországon legalábbis ez lehetséges.

Ne érezze "büntetésnek" állapotát, mint amit " nem érdemelt meg".Sok ezer más ember is méltatlankodhatna, mert annak ellenére lesz beteg, hogy alapvetően egészséges életet élt. A dolgokat nem lehet ezzel megváltoztatni. A mozgáskorlátozottsággal együtt kell és lehet élni.Próbáljon meg változtatni negatív gondolkodásán, ez segíteni fog.

Továbbra is minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. február 20., 20:04; Megválaszolva: 2015. február 22., 08:01
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Pupilla eltérés
Tisztelt Doktor úr! Mindig is szorongó ember voltam. Szorongasomra napi 0,5 mg frontint szedek. Mostanában viszont egyre többször vagyok mások...
Szédülés, fülcsengés - vélemény
Udvozlom! Egyik nap kerdeztem mar Ontol, koszonom a valaszat Most abban kernem a segitseget, hogy egy kicsit tisztabban lassak, mivel sajnos szorongasos...
Nolicin mellékhatása
Fülcsengés
Agydaganat ?