Epilepszia, vírusos gennyes agyhártya gyulladástól

Tisztelt Dr Nő. 11 Hónapig feküdtem kórházban 2011 Április 17-től 2012 Március 14-ig és megállapították, hogy kaptam egy vírusos gennyes agyhártya gyulladást melynek szövődménye sajnos epilepszia lett. A mai napig is gyógyszereket szedek melyek a következők 3 darab 500mg LEVIL, 2 darab 500 mg Convulex, 1 darab 200mg Vimpat, 1 darab 2 mg Rivotril, és 1 darab nem tudom sajnos most hány mg-os valamilyen gyomorvédőt ezt reggel és este is szednem kell. Ezeket gyógyszereket a kezdetektől fogva szedem és három havonta kell mennem a neurológushoz aki fel írja ezeket gyógyszereket amiket természetesen szedek is. A kérdésem a következő. Mostanában elég gyakran előfordulnak kisebb eszmélet vesztések, tenyér izzadás, és valamiféle gennyes bűzt érzek az orromból kiáramlani. Most, hogy megírtam ezt a emailt önnek ma is tegnap is meg tegnap előtt is volt egy kis rohamom ami csak beszéd zavarral járt és eszmélet vesztéssel nem és nem emlékszek rá. Fogyókúrázok de sajnos a munkám elég stresszes és gondolom az is befolyásolhatja. Az időjárás változáskor is tapasztalom, hogy fáradékony vagyok meg akkor is ritkán érzem a gennyes bűzt áramlani az orromból meg néha végig fut a testem ilyen zsibbadás szerűség is. Kérem mi hamarabbi válaszát előre is Köszönettel Kinizsi István

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza epilepszia témában

Kedves Kérdező!

Leveléből nem derül ki, milyen típusú epilepsziája van, mi indokolta, hogy évek óta a négyféle antiepileptikum kombinációja szükséges a roham mentességéhez, viszonylag magas dózisban. Azt is jó lenne tudni, hogy 2011 óta milyen és hány rosszulléte volt, ami biztosan epilepsziás eredetű. Aránylag gyakran fordul elő a kezelt epilepsziás betegeknél, hogy bizonyos rosszullétek egészen más, főleg psychés eredetűek. Nem lehet kizárni gyógyszermellékhatást sem. Az elhízás oka is lehet a Convulex mellékhatása, kombinációban esetleg más gyógyszerrel helyettesíthető. Az Ön állapotát legjobban az az orvos tudja megítélni, aki hosszmetszetben ismeri a betegségét. Az epilepsziás betegek gondozása, gyógyszeres beállítása nagy szakmai tudást, és odafigyelést igényló feladat. Azt javasolom, hogy legközelebb jelentkezzen be neurológusához, ne csak a gyógyszereket írassa fel, hanem konzultáljon a leírt jelenségekről. Az előzmények ismeretében biztosan pontosabb választ kap kérdéseire, és a megoldáshoz is hozzájut. Mindenesetre addig is a stresszek kerülését, egyenletes életvitelt javasolok, ami az Ön betegségében elengedhetetlenül fontos része a tünetmentességnek.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. február 15., 20:00; Megválaszolva: 2015. február 17., 06:24
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
EEG-eredmény
Tisztelt Dr. Fehér Gergely! Egy aggódó anyukaként kérem a segítségét. Kisfiammal (6 éves, SNI-s) , a mai napon voltunk EEG-n. A kezelő orvosa...
EEG vizsgálat
Epilepszia?
Kérem segítsen!
Kérem segítsen!