bizsergés a halántéknál

Kedves Doktor nő! Kb. 8 éve egy előadáson mintha 1 pillanatra elaludtam volna, "leesett" a fejem többször is. Ez később akkor mutatkozott, amikor tömegben voltam, hirtelen nyugtalan lettem, mozgatnom kellett a lábamat, hogy ne legyen megint ez az érzés. Később tömegben nyugtalan is lettem. Manapság a panaszaim: a halántéknál bizsergés, nyomás érzés, néha súlytalannak tűnik a fejem. Ejakulációnál remegni szoktam. A tarkómnál szoktam érezni néha olyat, mintha ott lenne valami becsípődve illetve szúrást is érzek néha, de enyhét. Ingerlékeny vagyok mostanában. A legfőbb panaszom a fejben, halántékon lévő nyomás érzés, bizsergés. Ön szerint mi lehet ez? Régóta tart ez nekem, de most lett rosszabb az egész. Sokat sportolok, stresszes az életem. Mr-re márciusban megyek. Köszönöm a válaszát

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza stresszesség témában

Kedves Kérdező!

Panasza leírása alapján számomra kissé zavarosnak tűnik.Előadáson elaludni bocsánatos bűn, de mi történt a tömegben? Az emberek jelentős hányada kerüli a tömeg rendezvényeket, mert félelmet, pánikot kelt bennük. Idegességgel, nyugtalansággal gyakran együtt járhat a végtagok mozgatásának kényszere. A fejében érzett bizsergés, nyomásérzés, és egyéb enyhe fizikai panaszok is nagy valószínűséggel funkcionális eredetűek, azaz nincs a háttérben kóros szervi elváltozás. Az ejakulációnál létrejött remegés is fiziológiás variáció, túlérzékenységre utalhat.Reméljük, a negatív koponya MRI vizsgálat után megnyugszik majd. Addig is próbálja meg a konfliktusokat kerülni. A túlhajszolt életvitel, stressz, sok fiatal ember életét keseríti meg.

Egyelőre ne menjen tömegbe, kerülje a nyüzsgést, kissé lassítson a tempón.

Gondoljon arra, hogy életmód változtatással, stressz kezeléssel jelentősen javíthatja, sőt megszüntetheti problémáit.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. február 07., 20:44; Megválaszolva: 2015. február 08., 15:54
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR vizsgálat eredménye
Szükséges CT vizsgálat?
Koponya MRI
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...