MR lelet értékelés

Tisztelt Doktornő! A Kisfiam panaszai kb.2 éve vannak gyakori fejfájása és hozzá társuló ritkább hányása miatt a neurológus MR vizsgálatra küldte. A lelet kész lett, de későbbi időpontot kaptunk hozzá, ezért a kérésem az lenne, hogy értékelje az eredményt, mert nagyon aggódom! (lelet: Kp.vonal helyzete megtartott.Norm. tágasságú külső liquorterek. A bal oldalkamra frontalis szarva az ellenoldalinál kissé szőkebb-norm.variáns.Jobb oldalon az insula cortexe alatt kb.2cm-es terűleten T2 és FLAIR sorozatokon fokozott jelmenet látható.T1 méréseken a régió jelintenzítása csökkent, diffúziós képeken diffúzió fokozódást mutat.Kóros kontrasztanyag halmozás nem látható.az intracranialis erk tágassága, lefutása, oszlása norm.Bal oldalon a mastoidealis sejtek fedettek.az orrmelléküregek légtartóak.) Az iskolában előtte 5 héttel történt egy incidens mely során arccal a földre esett de a kórházi röntgen nem mutatott ki törést akkor mást nem vizsgáltak.Lehetséges-e, hogy összefüggés van "kb.2cm-es területen T2 és FLAIR sorozatokon fokozott jelmenet látható"és a beütött fej között. A válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza MRI lelet témában

Kedves Kérdező!

A koponya MRI lelet értékelése rendkívül fontos, felelősségteljes tevékenység. A leírt lelet alapján csak az valószínűsíthető, hogy az elváltozás az eleséssel nincs összefüggésben. A továbbiakról a vizsgálatot indikáló neurológus adhat felvilágosítást.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. január 22., 20:01; Megválaszolva: 2015. január 23., 07:34
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR vizsgálat eredménye
Szükséges CT vizsgálat?
Koponya MRI
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...