Agyi keringési zavar?

Tisztelt Doktornő! Pár hete az alábbi tüneteket észlelem, ami már kezd nagyon zavarni, sajnos a háziorvosom betegszabadságon van, másban nem bízom (tapasztalat) . Homályosan látok, szédelgek. Olyan, mintha a világot szó szerint sötétben látnám. Többször voltam szemészeten, a szememnek semmi baja, sőt műkönnyet is használok a kiszáradás ellen. Sokszor mintha el akarnék ájulni. A vérnyomásom alacsony, de rendszeresen kávézom emiatt. A lábaim remegnek, sokszor erőt sem érzek felállni. Nincs semmihez motivációm, sokszor egy kézmozdulat is nehezemre esik. Depressziós nem vagyok, nincs ilyen jellegű problémám. Képtelen vagyok alapvető dolgokat elvégezni, pl takarítás. A jobb combom néha zsibbad. Olyan, mintha ezernyi hangya szaladgálna benne. A napokban kisebb fizikai munkát végeztem, ekkor is többször éreztem azt, hogy elájulok. A memóriám erősen romlott az utóbbi időben, nem emlékszem arra, pl, hogy bezártam-e az ajtót, vissza kell mennem többször ellenőrizni. Olyan dolgokat elfelejtek, ami nemrég történt. Sokszor elmerengek, csak nézek magam elé. 34 évesen mi lehet ennek a hátterében? Egyáltalán milyen orvoshoz forduljak? Segítségét előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza személyiségben észlelt változás témában

Kedves Kérdező!

Ebben az életkorban elég szokatlan tünet a szédülés, látászavar, gyengeség, feledékenység.Jó lenne, ha közeli hozzátartozóit megkérdezné, ők is észlelik e Önnél a leírt változásokat. Azt gondolom, hogy neurológus szakorvoshoz kellene fordulni. Ha a panaszok csak pár hete állnak fenn, előtte teljesen egészséges volt, valamint családja is észleli a magatartás és teljesítmény zavarát, akkor ezek és esetleg a talált fizikális tünetei alapján, - de anélkül is-, koponya MRI vizsgálatát fogja kezdeményezni.

Minden további teendő ennek eredményétől függ.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr. Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. január 22., 09:46; Megválaszolva: 2015. január 22., 17:28
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR vizsgálat eredménye
Szükséges CT vizsgálat?
Koponya MRI
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...