Bőrbizsergés, nyelvzsibbadás

Derék és csípő fájdalmakra nem régen fizioterápiás kezeléseket és orvosi gyógymasszázst kaptam. A kezelések időtartama alatt kezdődtek a problémáim. Először csak a nyelvem zsibbadt, majd a kezeim és a lábaim kezdtek bizseregni és a panaszaim már lassan két hónapja fennállnak. Hol itt, hol ott, de a bizsergés nem szűnik. A kezelések befejezése után röntgen is készült, amelyben az alábbiak állnak: A csípőizületi rések medialisan beszűkültek. MK. acetabulum felső pereme megnyúlt, subchondralisan sclerosis van. Mk. femurfej kissé ellapult. A lumbalis lordosis íve fokozott. Nagyfogú jobbra convex torsios scolosis látszik. A lumbális discusrések megtartottak. Ez a lelet mit jelent és elképzelhető-e, hogy esetleg masszázs közben mozdult el valami a helyéről, ami nyom valami ideget és azért van a bőrbizsergésem, zsibbadásom. Két hónap múlva kaptam időpontot neurológiára és Doppler vizsgálatra, de az még nagyon hosszú idő, hogy hozzávetőlegesen megtudjam, hogy mi lehet az oka a bizsergésemnek. Ön szerint mi lehet a probléma és van-e addig is valami "gyógymód"?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza nyelv és végtagzsibbadás témában

Kedves Kérdező!

A nyelv és a szimmetrikus, mind a négy végtagra kiterjedő bizsergés hátterében gyógyszermellékhatás, vitaminhiány, táplálkozási hiba egyaránt lehetséges, de gyakran a feszült idegállapot is kiválthatja.

A fizikoterápiás kezelésnek ehhez semmi köze nincsen.Legfeljebb időben egybeesik a panasz kialakulásával, de nem oka annak.

Derék és csípőtáji fájdalmai és a leírt röntgen lelet között ellenben oki összefüggés van. Mindkét csípőjén kezdődő kopásra utaló elváltozások vannak, emellett nagyfokú ágyéki gerincferdülés is kimutatható.

Ezek az eltérések hosszabb idő, többnyire évek alatt alakulnak ki. Masszázs közben az mozgásszervek vérkeringése fokozódik, ami az érintett területeken lazító, fájdalomcsillapító hatású, de "elmozdulásokat" nem okozhat.

Mozgásszervi betegségei miatt kezdjen gyógytornát. Megfelelő gyakorlatok elsajátításához az interneten is talál segítséget. Mozogjon, sétáljon rendszeresen.Szedjen B1 vitamin és Mg tartalmú készítményt, és csökkentse a szénhidrát és cukor fogyasztását. Remélem ha megfogadja a tanácsokat, panaszai megszűnnek.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. január 13., 17:53; Megválaszolva: 2015. január 13., 19:52
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agydaganat?
Lelet értékelése
Szédülés, imbolygás
Vascularis mailformatio
Erős Fejfájás