csipkedő érzés

Tisztelt Doktornő! Szeretném a véleményét kérni az alábbi panaszomra. Mostanában gyakran érzek zsibbadásos, vagy inkább apró tűszúrásokhoz hasonló érzést kezemen, lábamon, de előfordul szinte bármely testrészemen, eléggé nyugtalanít. Reggel ha felkelek, mintha tűvel szurkálnál a talpamat. Néhány hónappal ezelőtt is voltak már hasonló tüneteim, de nem ilyen zavaróak, akkor a háziorvos Milgamma szedését javasolta, de nem küldött el neurológiai rendelésre. A Milgamma valóban jó volt, de túl sokáig nem mertem szedni, mert rettentő étvágyam lett és híztam is. (Jelenleg 65 kg/158cm) Most a tüneteim erősebbek. Mi állhat a háttérben, van-e okom aggodalomra? Vérnyomásom rendben, laborértékeim szintén, a koleszterint kivéve, ami emelkedettebb (5, 9-6, 8) Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza tűszúrás érzés témában

Tisztelt Kérdező!

Panaszai alapján orvosa valószínűleg kezdődő ideggyulladásra (polyneuropathia) gondolt, ezért javasolta a Milgamma szedését. A Milgamma egy speciális B vitamin készítmény, mely a perifériás idegek betegségeinek kezelésére szolgál.

A B vitaminok étvágynövelő szerepét a betegek gyakran eltúlozzák.Nagyobb odafigyeléssel a súlynövekedés elkerülhető. A magas koleszterinszint is táplálkozási hibára utal.Valószínűleg keveset mozog, ami szintén súlyfelesleg, vérzsír felszaporodáshoz vezet.Ha egyéb belgyógyászati, vagy ízületi betegségei nem akadályozzák, kezdjen egészségesebben táplálkozni, rendszeresen tornázni, a végtagok keringését biztosítani.Rövidesen érezni fogja a pozitív változást.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. január 05., 19:39; Megválaszolva: 2015. január 06., 06:32
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agydaganat?
Lelet értékelése
Szédülés, imbolygás
Vascularis mailformatio
Erős Fejfájás