Páromnak 2-3 hónapja szúr a bal oldala, és karjába zsibbadás sugárzik! Mozgásszervi vagy Neuro lehet?

Tisztelet Doktor Nő! Páromnak kb. 2-3 hónapja szúr a bal oldala, a karjába zsibbadás sugárzik! Korábban alkalmi volt, az elmúlt 1 hétben viszont szinte mindennapos, és hosszan tartó! Neurológiai szempontból aránylag nyugodt környezetben él a családjával. Bár előfordulnak kisebb-nagyobb veszekedések, amit ő tudat alatt lehet, hogy rosszul él meg, lévén, hogy eléggé érzékeny típus, szóval nem kizárandó a neurológiai probléma. Idegsebészeten is volt tavaly, akkor a jobb lapockájából a jobb karjába sugárzó zsibbadás volt, amivel fizikotherapiára is járt. Ott nem diagnosztizáltak semmi konkrétat. Idén volt fejfájás-szakrendelésen, ahol 3 féle gyógyszerrel is megpróbáltak segíteni fejfájását. Jelen pillanatban 7. hete van tüdőgyulladása. Torkára köptetőt, köhögésre szirupot kapott. 3 féle antibiotikum kúrán esett már át. Utolsó információnk, hogy a tüdőn gyermektenyér méretű infiltratum található. Diagnosztizáltak még pharyngitist is. Kérdésem, hogy a fájdalom pszichés eredetű lehet-e, vagy esetleg a megadott (szedett) gyógyszerek mellékhatása, vagy valami más, neurológiai jellegű probléma áll a fájdalom hátterében? 19 évesen szerintem ez nem normális dolog. Kérném mielőbbi válaszát! Köszönettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza felső végtag zsibbadás témában

Tisztelt Kérdező!

A párja valóban túl fiatal, így szerteágazó panaszai felvethetik pszichés probléma fennállásának gyanúját, főleg, ha a szakorvosi vizsgálatok negatívak, a szervi okokat kizárták. A végtagzsibbadás, fejfájás hátterében gyakran találunk lelki okokat.

A felső végtagba sugárzó zsibbadásokat fiatal korban leggyakrabban nyaki gerinc ferdülések, esetleg kissé hosszabb nyaki borda okozza.Ezek nyaki gerinc rtg. vizsgálattal egyszerűen kimutathatók, fizikoterápiával, gyógytornával kezelhetők.

A tüdőgyulladás még a mai fejlett orvostudomány és antibiotikumok ismeretében is veszélyes szövődményekkel járhat, ha időben nem kap megfelelő kezelést.Ha az eddigi gyógyszerek hatástalanok voltak, sürgősen szükség lenne belgyógyász szakorvosi vizsgálatára, és a megfelelő gyógyszer beállítására.

Ha rendeződött az állapota, akkor érdemes lenne tisztázni a panaszok pszichiátriai hátterét is.

Minden jót kívánok.

Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2014. december 27., 23:57; Megválaszolva: 2014. december 30., 18:03
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Erős szúró, égő, bizsergő...
Várható-e javulás...
Agydaganat?
Lelet értékelése
Szédülés, imbolygás