Bal oldali lüktetés

Tisztelt Doktornő! Sajnos nagyon tanácstalan vagyok, azzal kapcsolatban mi okozhatja a tüneteimet. 25 éves nő vagyok, nagyjából 2 éve éreztem először azt, hogy (általában éjjel) nagyon erős görcsre ébredtem fel, a gyomrom tájékán, ami később lesugárzott a medencém környékére. Reggelre mindig elmúlt, csak puffadás maradt. Az utóbbi 3 esetben nappal jött rám (volt hogy a munkahelyemen) . Legutóbb ilyen kb 3 hete volt, szintén elmúlt másnapra. Rá következő hétre tehát 3 hete napszaktól függetlenül mozgást éreztem a bal oldalamon (gyomortájt) , édesanyámnak mutattam meg ő is érezte ő lüktető érzést mondott. nem folyamatosan, hanem időszakosan a nap folyamán, az érzés olyan volt amit még soha nem éreztem. A hétvégére már zavarónak éreztem, ezért elmentünk az ügyeletes orvoshoz, aki megvizsgált és az aortám környékén a nyomás hatására fájdalmat éreztem, az orvos továbbküldött, hogy azonnal ultrahangozzanak meg, mert szerinte aorta tágulatom van (születési rendellenesség szerinte) . Sajnos a 16. kerületi szakrendelőben nem volt orvos, így sajnos ahová tartozunk a kistarcasi kórházba kellett mennünk, ahol a szó szoros értelmében azt próbálták nekem bemagyarázni, hogy teljesen normális, biztos a gyomrom (vagy csak a szívemet érzem) amit "nyilván a lassan 26 év alatt sosem vettem érszre..." Sima hasi ultrahangot végeztek, ami szerint semmi bajom.. A váróteremben és otthon is egész este éreztem ezt a lüktetést, tegnap óta azonban nem érzem. Ma enyhe fájdalmat éreztem csak a gyomrom oldalában, tehát bal oldalon, valamint a jobb karom biztosan zsibbad, mert nehezen tudok írni, a bal karomban is hasonló érzést érzek, mivel jobb kezes vagyok nem tudom eldönteni biztosra, hogy az is zsibbad. Teljesen tanácstalan vagyok, hogy mit tegyek, hiszen az egyik orvos (az ügyeletes, aki egy elég tapasztalt, jó orvosként ismert mindenki, kitapintott valamit) , a másik orvos(ok) szerint semmi bajom. Válaszát és javaslatát/véleményét előre is nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza zsibbadás témában

Kedves Kérdező!

Vizsgálat nélkül elég nehéz bármit is mondani, ha az Önt vizsgáló kollégáknak is eltérő a véleménye. Amennyiben heveny tünetei vannak, sürgősségi osztályos vizsgálat szükséges, egyébként neurológiai, gasztroenterológiai, illetve további képalkotó vizsgálatok jönnek szóba, valamint az Önt vizsgáló orvos (háziorvos) által szükségesnek tartottak. (végtag gyengeség-zsibbadás esetén sürgős neurológiai vizsgálat szükséges)

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. december 15., 13:12; Megválaszolva: 2014. december 18., 22:59
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agydaganat?
Lelet értékelése
Szédülés, imbolygás
Vascularis mailformatio
Erős Fejfájás