lapocka és vállfájdalom

Igen tisztelt DrNő.Ez év szeptemberében egy csúszós padlóburkolaton hanyatt vágódtam ésaball lapockám és a vállam azóta is fály, ami kihat a bal karizmokra is.Napközbe semmi bajom csak lefekvés után főleg hanyattfekvéskor. Mozgásomba nemkorlátoz csak ha hátralendítem a karom.Sebészeten voltam, megröggenezték de törés, repedés nincs csak zúzódás. Azért Önnek írok mert idegi károsodást sejtek.Kérem, ha a leírtakból tud valamijen diagnózist megállapítani és, hogy milyen gyógyszert szedjek azt nagyon megköszönném Maradok Tisztelettel Bede László

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza Parsonage-Turner syndroma témában

Tisztelt Kérdező!

Leírása alapján, - mivel a rtg. nem mutat törést, -a fájdalmat a sérült terület zúzódása nem okozhatja, hiszen szeptember óta ennek már régen szűnni kellett volna. A z érintett oldali lapocka, váll és felkar izomzat fájdalmát valóban "idegi" eredetűnek kell minősíteni.Pontosabban az érintett izomokat ellátó plexus brachiális (karfonat) gyulladásos betegségéről lehet szó.Ez a betegség igen gyakran traumával függ össze, de kialakulhat anélkül is.

Jellemző rá a fájdalom, amit Ön is érez. de az esetek többségében az érintett izmok sorvadását, gyengeséget is okoz.Szerencsére, ezt Ön eddig még nem észlelte, de nem árt, ha neurológussal megvizsgáltatja magát. Mindenképpen ki kellene zárni ezt az amúgy Parsonage-Turner syndromának nevezett betegséget.Ettől függ ugyanis, hogy a szokványos gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapítók elegendők, vagy egyéb kezelés is szükséges.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2014. december 12., 13:05; Megválaszolva: 2014. december 14., 15:45
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Erős szúró, égő, bizsergő...
Várható-e javulás...
Agydaganat?
Lelet értékelése
Szédülés, imbolygás