MRI kielemézében kérem segítene nekem?

A külső és belső liquor-terek megtartott tágasságúak. A középvonal nem diszlokált. Bal oldalon a nyúltvelő területén 3mm-es, T2 súlyozott és FLAIR képeken magas jelű góc figyelhető meg. A kisagy és agytörzs jelintenzitása egyebekben rendben. Mindkét oldalon a törzsdúci régió caudalis részén ill. bal oldalon subinsularisan, néhány mm-re kiszélesedett perivasculáris terek figyelhetők meg. A nagyagyféltekék jelintenzitása egyebekben megtartott. Mindkét oldali kisagy-híd szöglet szabad. A canalis acusticus internusok átlagos tágasságúak. A paranasalis sinusok illetve mastoidealis sejtrendszerek területén akut gyulladásra utaló jel nem látható. Vélemény: Kisagy-híd szögleti térfoglalás nem igazolható. Bal oldalon a nyúltvelő területén apró demyelinisatios góc. Vascularis eredet?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza demyelinisatio témában

Tisztelt Érdeklődő!

az MR leletet nem Önnek, és nem nekem, hanem a neurológusénak kell kiértelmezni. Csakis a személyes neurológiai vizsgálat után lehet véleményezni az MR leletet, annak, aki kérte, hogymi ez a magas jelű góc és van-e köze a tüneteihez. Bízzon orvosában- megfelelően tájékoztatni fogja.

Kérdés: 2014. november 14., 15:00; Megválaszolva: 2014. november 26., 17:52
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
demyelinisatios betegség
Tisztelt Szakértő! 2014.02.hó kettős látással kerültem kórházba, ami kb. 1 hónap alatt elmúlt. MR felvételen demyelinisatios betegségre...
Neurológiai eredmény
Kedves Doktornő! Lenti eredményt kaptam ma az MRI vizsgálatom után. Mivel csak jövő héten megyek vissza kontrollra így nagyon hálás lennék ha...
Sclerosis multiplex - lehet kezdeti...
Tisztelt Doktornő! Szeretném a véleményét kérni, hogy lehet-e ez sm kezdeti státusza, vagy utalhat-e bármire? Kullancs vérvétel alapján...
MIért én?
SM? Kedves Doktornő/Dokto Úr. Lehet, hogy szokványos az én problémám, de azért szeretném kikérni a véleményét. 40 éves nő...
Sclerosis multiplex lehet vagy nem?
Tisztelt Doktor Ur/Nö! 2001 karacsonyan hirtelen a jobb kezemen 3 ujj teljesen elgyengült, a kis, gyürüs, es mutato.Nem lebenult, nem elzsibbadt, hanem...