Eeg vizsgálat+video

Tisztelt Doktornő! Már korábban tettem fel kérdést Önnek és köszönöm szépen a gyors válaszát! (https://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/neurologia/137216) Megcsinálták újra a babámnál az eeg-t. Az első pár percben aludt, utána felébredt. (SOk mozgás, irritatív jelek nélkül, 3-4 Hz-es, 31-40 mikrovoltos theta tevékenység), ezt az eredményt kaptuk, valamint kicsit fokozott izomtónust állapított meg a babámnál, kaptunk beutalót DSGM tornára. Sajnos ott sokat nem tudtak foglalkozni velünk, mert sokan voltak utánunk. Kérdezném, hogy a Doktornő tudna-e ajánlani valami egyéb kezelést/tornát, ami kimondottan enyhíteni tudja a feszes izomtónust (sokat van még ökölben a keze). Valamint nem tudom, hogy az eeg kimutatja-e az epilepsziát akkor is ha éppen nincsen roham a babánál? 1 hónapos korában 1x volt, hogy "leakadtak" a szemei és pár másodpercig, mintha nem lett volna ott. Akkor azt monda a védőnő, hogy egyszer-egyszer nem feltétlen baj ha csinálja. Azóta szerencsére nem volt ilyen baj vele, viszont most olvastam, hogy az is lehet tünet ha csak elbambul. A babám sokszor csinálja (főleg fürdés után este, vagy ha nagyon izgatott), hogy hadonászik össze-vissza és pár mp-re "kimered", ez normális lehet? Egy pillanatra kifeszíti magát és nagyra nyitja a szemét, mintha csodálkozna. (https://www.youtube.com/watch? v=j3savEYl8jI) Leírná esetleg mik azok a tünetek, amikre érdemes odafigyelni? Válaszát ismét előre is köszönöm! (egy aggódós anyuka:)

Dr. Kerekes Éva válasza EEG eredmény témában

kedves anyuka! Dorka tündéri:) a videón látható merevebb nézés, nekem úgy tűnik, a játékok miatt van, nem gondolom kórosnak.. Az eltérés nélküli EEE valóban nem zár ki epilepsziát, viszont ebben az életkorban általában nagyon is kóros az EEG, ha epilepsziás a csecsemő.. Remélem, kissé nyugodtabb már. Nem kell direkt figyelni semmire-, amilyen figyelmes, úgyis észrevenné, ha bármi aggasztó lenne. Az EEg- és a videón is látszik, a gyermek alap agyi tevékenysége normális -ami azt jelenti, most nem kell beleavatkozni az agy fejlődésébe. Én a Katona-féle habilitácoós kezelést javasolnámaí feszes izomtónus miatt, amit az anya végez gyermekneurológus felügyelete alatt (Szent Margit Kórház, Fejlődésneurológia Osztályon lehet érdeklődni). Addig is legyen ébren mindig hason a kicsi- ha nem szereti, akkor is! 10-15 perc sírás után kicsit ölbe kell venni, megnyugtatni, majd újra hasra fektetni- ettől is kinyílik a keze és erősödik az izomzata. Túl vannak a nehezén- most már élvezzék a tündéri kislányukat!

Megválaszolva: 2014. október 13.

Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek

Éjszakai kézzsibbadás
Pots vagy orthosztatikus hipotenzió
Fejfájás egy hónapja
Vascularis laesiok
Komoly agyrázkódás utáni teendők
Édesapám (68) két hete elájult, elesett, és beütötte a fejét, a CT eredményeit csatoltam. A baleset miatt nem emlékszik pl. a címére, és engem (a lányát)...
Gliosis meningeoma műtét után.
Kedves Doktornő! Egy olyan kérdésem lenne, hogy páromnak 2023. Májusában volt egy műtétje. Egy meningeomát távolították el. Most volt egy 6 hónapos MRI...