Izomrángás

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 3 hete műtöttek bal térd alatt alagút szindrómával, azóta minden reggel összehúzódnak, rángatóznak az izmaim az egész lábamban. Ez, úgy vélem, természetes, ugyanis az izmok is meglehetősen gyengék még (mind vádli, mind combizmok terén) és a felszabadított idegnek is gondolom idő kell, hogy rendesen működjön. Ezenkívül nappal gyakori a műtött lábamban a tapintásra való érzéketlenség (ez fennállt a műtét előtt is, akkor ez még természetes tünet volt, műtét után nem tudom, mennyire az). Ez volt a háttér, a valódi problémám viszont 1-2 napja jelentkezett. A lábbetegségem miatt közel fél év után most kezdtem el újra rendszeresen mozogni, biciklizni. Ezt követően gyengébb "lüktetéseket" tapasztaltam a felsőtestem bal oldalán nappal, pihenés, fekvés közben. Most éjjel ez sokkal erősebben jelentkezett, arra ébredtem, hogy nem tudtam levegőt venni, és a bal oldalamon, a lábamtól egészen a karomig rángatóztam, nem tudom, mennyi ideig tartott, soknak tűnt, attól féltem, megfulladok. A karommal kontrollálhatatlanul hadonásztam. Most ébredés után fájdalmat érzek néhány csontomban (pl. a bal lapockám tájékán és az államnak szintén a bal oldalán, de csak tapintásra). A testemet helyenként megsebesítettem (apró, karmolás okozta sebek), és az alsó ajkamat is elharaptam. A jobb oldalamon fekve aludtam, ezért elképzelhetőnek tartom, hogy a rángatózás az egész testemre kiterjedt, csak a jobb karom így nem tudott mozogni, mivel rajta feküdtem. Mit kéne tennem? Elég vitaminokat szedni egyelőre, vagy forduljak mihamarabb orvoshoz? Számítsak ennek a megismétlődésére? Nagyon szépen köszönöm a választ, előre is!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boha Katalin válasza a rángatózás témában

Tisztelt Kérdező! A lábával kapcsolatos tünetek még mütét után természetesek, az érzészavar is csak hosszabb idő után szünik meg, akár 3-6 hónap is lehet. Az egész testre/? / kiterjedő éjszakai rángatózás azonban biztosan nem függ vele össze, és ideggyógyászati kivizsgálást igényel, forduljon mielőbb orvoshoz.

Kérdés: 2014. június 15., 08:47; Megválaszolva: 2014. június 15., 20:53
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Szklerózis?
Gyűrűs és kisujj szüntelen...
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés