Izomrángás, lyme kór (esetleg myoclonus dystonia)?

Tisztelt Doktor Úr! Tisztelt Doktornő! Azért fordulok Önökhöz, mert 3 éve van nekem akaratlan izomrángásom. Amit először a neurológián pszichésnek véltek, miután minden elvégzett vizsgálatom negatív lett ( koponya MRI, CT, többféle vérkép(kanyaróra), wilson-kór teszt(szemészeti és rézüritési teszt alapján), agyvíz( prionra is ). Ezek után elvégeztettünk egy lyme kór tesztet magánúton, ami pozitív lett. És az antibiotikum kezelés során jelentősen javultak is a tüneteim, de 1.5 éve nem javultam tovább és el kezdtem görnyedni, ugyanis a hasfalam akaratlanul összerándul, annyira, hogy nehezemre esik kiegyenesedni. A tünetek kezdetén egy doktornő véleménye szerint ez myoclonus dystonia, de azóta a Balassa utcai intézményben elvégeztettünk Berecky Dániel professzor kérésére 3 genetikai tesztet (DYT1gén 3bp 8GAG), MERRF- MTDNS TRNS-LYN, és mtDNS deléció) és mindhárom negatív lett. Ezek az eredmények teljesen kizárják a myoclonust? Kérdésem az lenne, Önökhöz, hogy mi a szakmai véleményük, illetve mi tanácsolnak merre lenne érdemes továbbmenni? Tisztelettel: K. Attila

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza a izomrángás témában

Tisztelt Érdeklődő! Önt Magyarország legnevesebb neurológusai vizsgálták ki, és nem csak minden leghetséges vizsgálata megvolt, de jóval elmélyültebben foglalkoztak Önnel, mint a többi beteggel.Ehhez nyílván a világon senki nem tud semmit sem hozzátenni, látatlanban egyébként sem lehet diagnosztizálni. Jobbulást kívánok.

Kérdés: 2014. május 27., 00:16; Megválaszolva: 2014. május 29., 00:06
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Gyűrűs és kisujj szüntelen...
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés
leukoaraiosis.