Kézremegés epilepsziától vagy gyógyszer okozza

Kedves doktorNo/Ur! 22eves lany vagyok, 2es fel eve diagnosztizaltak epilepsziaval, gyogyszeres kezeles alatt allok ( Lamotrin ), a kezeles alatt egyszer sem volt rohamom. Az elmult egy evben azt vettem eszre, hogy remeg a kezem, meg akkor is, ha nem vagyok ideges, nem vagyok stresszes, nem fogyasztok tul sok kavet, nem cigizek. Azzal a kerdessel fordulnek onhoz, hogy esetleg ez a remeges (mely nem allando jellegu, de eleg sokszor elofordul es nagyon zavaro tud lenni)lehet az epilepszia egy megnyilvanulasi formaja, vagy tunete, vagy esetleg a gyogyszer mellekhatasa? Kicsit utannaneztem a dolgoknak es azt olvastam h a Lamotrinnak nincs ilyen mellekhatasa, sok mas antiepileptikummal szemben, de a gyogyszer leirasaban/prospektusaban megis azt latom h tremort is okozhat.Vajon tenyleg a gyogyszer okozza es ha kicsereljuk a gyogyszert ezek a tunetek megszunnek? Szoljak errol a kezeloorvosomnak?...Valamint meg azt szeretnem megkerdezni, hogy en ugy tudom, hogy 3-5eves gyogyszeres kezeles alatt, ha nem jelentkezik ujjabb roham, az adag csokkentesevel lassan ki lehet hagyni a kezelest...a kerdesem az lenne, hogy ha most, 2es fel ev utan gyogyszert csereleunk, ezt a periodust ujbol kell szamolni?....Elnezest, hogy kicsit ossze-vissza fogalmaztam, de kicsit nehez ezeket a kerdeseket feltenni. Valaszat elore is koszonom. Kellemes napot!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza a epilepszia témában

Tisztelt Érdeklődő! Valoban a lamotriginre nem jellemző a kézremegés. A használati utasítást nem érdemes olvasgatni, ott minden létező panaszt felsorolnak. érdemes bízni a kezelőorvosban, aki tudja, milyen mellékhatások várhatóak valójában. Hogy remegés az epilepszia része-e, azt most látatlanban és epilepszia szindróma megjelőlése hiányában nem tudpo megmondani.De az önt gondozó neurológus igen, természetes meg kell vele beszélni, és a gyógyulás esélyeit is.Sok epilepszia meggyógyul 3 éve alatt, de messze nem mindegyik.Ha a neurológusa jártas az epilepsziában, és besorolta, hogy milyen szindrómában szenved, akkor könyebb prognózist mondani. Gyógyulást kívánok!

Kérdés: 2014. május 25., 10:03; Megválaszolva: 2014. május 28., 23:00
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Szklerózis?
Gyűrűs és kisujj szüntelen...
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés