Agydaganat és műtét utáni személyiségváltozás

2006-BEN 2 műtéten estem át, meningeoma daganat volt minegyik.6-9 órás műtét! CZÍRJÁK prof.műtött:)Teljesen megváltozott a személyiségem azóta, racionálisabban gondolkodom, ugyanakkor elérzékenyülök egy filmen, zenén, stb.Ez normális dolog? Műtét utáni első nyári zivatar élményemkor, majdnem elsírtam magam a villám & mennydörgéstől! Nagyon csiklandós vagyok azóta, egy érintésre is.Ezek a tünetek agydaganat műtét természetes velejárói?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza a személyiség változás témában

Tisztelt Érdeklődő! az elején tisztázzunk egy lényeges dolgot- nem agydaganata volt, hanem az agyburoknak a daganata! Nagy különbség, mert az agyhoz nem nyúltak, így szervi eredetű személyiség-változásról nem beszélhetünk! Egy 6-9 órás műtét megviseli a beteget, és főleg az a tudat, ha úgy gondolja, hogy agydaganata volt. Az érzékenysége ebből is adódhat, meg abból a tudatból, hogy szembesült már egy betegséggel, műtéttel, a műtéti lábadozása során találkozhatott fiatal súlyos betegekkel is, és valószínűleg rádöbbent arra, milyen sérülékeny is minden ember. Ma élek, holnap talán nem- ezt néha csak ilyen megpróbáltatások után fogja fel igazán egy 37 éves ember. Tehát ezek a változások az úgynevezett posztstressz szindróma jelenségei: egy-egy megrázkódtatás után az emberek egy része másképpen látja a világot. A csiklandósság is a fokozott érzékenység tünete lehet. Nyilván tájékoztatták arról, hogy a meningeoma jóindulatú elváltozás, és reméljük, előbb-utóbb kiheveri a betegségét, és újra csak a feladataira koncentrál. Élni kell, tenni a dolgunkat, boldoggá tenni a szeretteinket- ha erre koncentrál, meg fog gyógyulni!

Kérdés: 2014. május 14., 20:17; Megválaszolva: 2014. május 18., 12:55
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Szklerózis?
Gyűrűs és kisujj szüntelen...
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés