• Az agyvelőgyulladás mennyire fertőző?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Egy barátom pár órája halt meg herpesz okozta agyvelőgyulladásba, szeretném tudni hogy mennyi az esélye annak hogy elkaphattam illetve hogy ez egyáltalán lehetséges-e? Nincs semmilyen tünetem csak nem szeretnék rögtön a kórházba futni ha fájna a fejem.

        Dr. Kerekes Éva válasza a agyvelőgyulladás témában

        Tisztelt Érdeklődő! Fogadja őszinte részvétem. Nem, a herpesz okozta agyvelőgyulladás nem ragály0s. A herpes igen, de ez a vírus mindenhol ott van. Az, hogy csak sima kiütést okoz a bőrön, vagy arős fájfdalmakat, vagy agyhártyagyulladást, az csak az adott ember szervezetén múlik. Fejfájásnal nem kell kórházba rohanni, az agyvelógyulladás nem fejfájással, hanem lázzal, tudatzavarral, epilepsziás rohammal jár.ritksa betegség. Beletörődést, nyugalmat kívánok!


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Itt kérdezhet

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2014. január 23., 17:25; Megválaszolva: 2014. január 26., 23:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: