Egy elfogadható betegség!

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Édesapámat nov. 6.-án vitte be a mentő a kórházba a következő tünetekkel! Aluszékonyság, izzadás, láz, tudatvesztés, később agresszivitás! A kórház elsődleges diagnózisa, 3 órás vizsgálgatások után: agyvelőgyulladás! Közben kiderült tüdőgyulladás, arc-és orrüreggyulladása is van! Vérvétel eredménye: magas fehérvérsejt szám, a fertőző agyhártyagyulladást kizárták. Gericvelő folyadékot vettek tőle. A ct semmilyen agyi elváltozást nem mutatott, azt mondták agyvellőgyulladás.Intenzív osztály, mesterséges kóma, lélegeztető gép. Az állapota nem javult, lázas lett, majd antibiotikummal csökkentették, és erős fájdalomcsillapítót kapott! Azt is közölték a szíve erős mint az acél, és minden fontos belső szerve megfelelően működik! Bíztattak az orvosok, van vérkeringése hisz a végtagjai melegek voltak, bár kommunikálni már nem tudtunk vele, sajnos töle semmi jelet nem kaptunk, hogy tudjuk pontosan mi fáj, mi baja lehet. 8.-án már azt közölték herpeszvírus támadta meg édesapa szervezetét. Annyit mondtak még nem bakteriális, hanem vírusos fertőzést kapott, ami jobb, mert nem roncsolja annyira, bár maradandó agyi károsodást szenvedni fog, de ők sem tudják mit, milyen fokú lesz.Én rákérdeztem nem kapott-e vérmérgezést, ami a tüdőgyulladásból kialakulhat, és tudom az vezethet halálhoz. Szinte elástak földig, hogy képzelhetek ilyet! Apró tühegynyi pöttyöket láttam apu testén, és a kézfején véraláfutásokat, erre azt mondták az agresszivitás miatt beverte a kézfejét. A szeme alatt is volt véraláfutás, de elhárítottak, ne okoskodjak! 9.-én este fél 9-kor még bent voltam az intenzíven, a gépek szerint megfelelő volt a vérnyomás, pulzus, szívhang... majd 4 pont 4 órával rá elhunyt! A mai napig (14.-e van) nem boncolták fel, nem tudjuk mi okozta a halálát! Igazságügyi orvosszakértői boncolást kértünk, sajnos még az sem történt meg! Tudom Ön nem volt vele, nem látta a vizsgálat eredményeit, de kérdezem miben halhatott meg? Esetleg történhetett-e valamilyen múlasztás? A kórházat nem nevezem meg, de a feljelentésen gondolkodom...

Dr. Kerekes Éva válasza agyvelőgyulladás témában

Tisztelt Hozzátartozó! Megértem a fájdalmát, de a tünetek alapján valóban agyvelő-gyulladás gyanúja merül fel, ezt az elvégzett vizsgálatok valószínűleg alátámasztották. Ez a betegség gyakran halálos. Az igazságügyi szakértői boncolásra mindig sokat kell várni, hiszen nagyon kevés szakember van, aki elvégezheti. Ha a diagnózis agyhártya-vagy agyvelőgyulladás volt, akkor nem történt mulasztás, és a per nem kecsegtet sikerrel. Az udvariatlan, esetleg rideg magatartás, amit az Önök irányában tanúsítottak, nem jelenti azt, hogy a betegségé nem ismerték fel és nem kezelték megfelelően. Ilyen esetben az aggódó laikus hozzátartozó kérdései, megjegyzései mindig zavaróak az egészségügyi személyzet számára, ezért sok helyen a minimumra korlátozzák a látogatást. Az adott osztályra jellemző empátia és kultúra kérdése, hogy a hozzátartozó megjegyzéseit, kérdéseit megértéssel elviselik, vagy szóvá teszik azt, hogy zavaróak. Ha az igazságügyi szakértői diagnózis nem egyezik a klinikai diagnózissal, akkor beszéljenek a háziorvossal, van-e esély a sikeres perre. Fogadják őszinte részvétemet.

Megválaszolva: 2012. november 15.

Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek

Az agyvelőgyulladás mennyire fertőző?
Egy barátom pár órája halt meg herpesz okozta agyvelőgyulladásba, szeretném tudni, hogy mennyi az esélye annak, hogy elkaphattam illetve, hogy ez egyáltalán...
Őssejtbeültetés után agyvelőgyulladás
Üdvözlöm! Olyan kérdésem/problémám lenne, hogy a testvéremnél őssejtbeültetés történt, 2012.10.17.-én feküdt be a klinikára. Minden jól ment, jól is volt...
Vírusos agyvelő gyulladás
Tisztelt Doktor! Főnökömnek vélhetően vírusos agyvelő gyulladása van. Jelenleg is vizsgálják. Kérdésem az, ha egy irodában voltam vele ritkán, naponta...
GYermek neurologia
Tisztelt Doktor Úr/Nő Múlthét csütörtökön encephalitis miatt roham mentő vitte el 1éves unoka öcsémet.akinek súlyos görcsei voltak ennek megelőzése illetve...
Éjszakai kézzsibbadás
Pots vagy orthosztatikus hipotenzió