PTX műtét utáni idegsérülés.

Kedves Doktor Nő! Az eddigi válaszokat köszönöm, nagyon megnyugtató és kielégítő volt. Még egy utolsó kérdésem lenne a PTX műtéttel kapcsolatban (jobb oldali, spontán, csúcsi, 2 hete) . Valószínűleg idegsérülést szenvedtem műtét közben, mert azóta a jobb karom alsó része a gyűrűs és kisujjtól egészen a vállig, és a mellkas egy része nagyon érzékeny. Nem kimondottan fáj, olyan mintha megégettem volna. Vagy mintha szurkálnák.Ha nem érek semmivel a bőrömhöz ezen a területen, akkor nem is érzek semmit, de ha bármi hozzáér, akkor nagyon kellemetlen érzés. A karomat tudom használni, csak sokkal gyengébb, mint azelőtt. A műtő doki szinte legyintve azt mondta, hogy begyógyul pár hét, esetleg 1-2 hónap alatt. Megkérdeztem egy másik dokit is a kórházban, ő szépen elmondta, hogy a mellem felett húzódnak az idegek, és ilyen műtét esetén szinte elkerülhetetlen, hogy megsértsék, de ő is azt mondta, hogy meg fog gyógyulni. Rosszabbodni nem rosszabbodik, lehet ezt már csak én képzelem be, de javulni sem javult a 2 hét alatt. Az egyik kérdésem, hogy a tünetet, ezt a kellemetlen szúró érzést esetleg lehet-e enyhíteni valamivel? (Úgy hallottam, hogy talán depresszió elleni gyógyszerekkel, de olyat nem akarok szedni) . Mi a jobb most a karnak, ha sokat tornásztatom, vagy inkább pihentessem minél többet? Mikor számíthatok a gyógyulásra kb, vagy egyáltalán mire számítsak ezzel kapcsolatban? Súlyosbodhat-e? Mire, milyen tünetre figyeljek? A gyógyulás ilyen esetben elképzelhető, hogy csak pár hét múlva, de pár nap alatt lefolyik, vagy napról napra fokozatosan fogom egyre kevésbé érezni ezt a kellemetlen érzést? Köszönöm! Gergő

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza idegsérülés témában

Tisztelt Gergő!

Látatlanban nem lehet korrekt véleményt mondani. Valószínűleg úgy van, ahogy az orvosai mondták: megsérült egy idegszál. Ez valóban meggyógyul, a gyógyulás lassú, nem napok, hanem hónapok (! ) kérdése, ennek tempója függ attól, melyik idegszál, milyen szakaszon és mennyire sérült, tehát nem kiszámítható. De súlyosbodni nem szokott az idegsérülés.

A idegsérülés gyógyulásának folyamatát nem javítja a torna, viszont az izmok ellustulhatnak és elsorvadhatnak, ezért tornásztatni kell őket.

Figyelni nem kell semmire. Valóban szerencsés kerülni a gyógyszerbevételt, és ezeket a gyógyszereket amúgy is szakorvos írhatja fel.

teljes felépülést kívánok!

Kérdés: 2013. október 02., 16:48; Megválaszolva: 2013. október 04., 20:09
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Bal láb zsibbadás
Tisztelt Webbeteg, A problémám a következő lenne: az elmúlt hónapban egy furcsa zsibbadás szerű érzés jött elő a bal lábamban. (csak ott...
Helyre jön-e?
Üdvözlöm! 4nappal ezelőtt kaptam volna egy értelmetlen branül áthelyezést a bal könyökhajlati vénámból a jobb alkaromba. A bizonytalan nővér...
Ulnaris idegsérülés karomkéz...
Tisztelt Dr., Dr Nő! Most először próbálkozom itt kérdezni, jobb alkaromat balesetben megvágtam, megműtöttek azt mondták ulnaris sérülés a kis...
Axonsérülés gyógyulási esélyei
Tisztelt Doktornő! Jobb karom heves nyaktáji fájdalmak után váratlanul lebénult. Ezután CIV-V és CV-VI. porckorongsérvvel megműtöttek; mint...
Peroneus nervous
csipőproézis mütét közben megsérült a tárgyi ideg, igy a jobb lábfejem lefittyed...izomstimulását kapok..s várunk...a bajt tetőzi, hogy este...