• Időnként el erőtlenedik a jobb kezem!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő, Doktor Úr! Az utóbbi két- három évben időnként azt észlelem, hogy a jobb kezem néhány másodpercre elerőtlenedik! Nem zsibbad, hanem erőtlenné válik! Ilyenkor nem tudok erőt kifejteni a markommal. Nem ernyed el teljesen, csak mondjuk nem tudok rendesen megfogni egy tárgyat! Az egész nem tart 5 másodpercnél tovább, és igazából inkább csak ijesztő, mint sem komoly probléma, mert hamar vége van. Nem tudom egy bizonyos mozdulathoz, vagy tevékenységhez kötni az előfordulását, így aztán fogalmam sincs, hogy mi váltja ki! Több mint 20 éve gitározom, ezért a kezeim ilyen értelemben viszonylag rendszeresen és viszonylag nagy igénybevételnek vannak kitéve, de ez jellemzően nem több mint naponta 2 óra zenélés. A háziorvosomat egyszer kérdeztem erről a témáról, akkor ő annyit mondott, hogy semmi komoly gond nincs a háttérben, de nem szentelt nagyobb figyelmet a panaszomnak! Az lenne a kérdésem, hogy a leírtakból lehet-e valamilyen következtetést levonni, hogy mi okozhatja a tüneteket, illetve jelenthet-e ez esetleg valami komolyabb gondot!?

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a izomgyengeség témában

        Kedves Kérdező! Lehet a tünete bizonyos csuklóhelyzethez kötődő idegnyomódási tünet, mely a kéz megmozdításával megszűnik. A gitározás miatt a csukló vagy könyök magasságában nyomás alá kerülhetett a kezet ellátó ideg, megvastagodott szalagok, környező kötőszöveti duzzanat miatt. Ennek van a legnagyobb esélye. A többi lehetőség pl. agyi keringészavar, epilepszia a leírása alapján nem igazán jön szóba. Neurológiai vizsgálatot javasolnék Önnek.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. február 11., 12:59; Megválaszolva: 2011. február 17., 21:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés