Copaxone és csökkent libidó

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Sclerosis multiplex betegségem van már jó pár éve, ám szerencsére csak nemrég jutottam el odáig, hogy szükségessé váljon a Copaxone injekció napi használata. 3-4 hónapja használom, és azt vettük észre a párommal, hogy egyértelműen csökkent a libidóm azóta. Nem találtam konkrét információt ezzel kapcsolatban, így megkérdezném, hogy összefügghet-e az injekcióval? Vagy nincs ilyen mellékhatása? Előre is köszönöm a válaszát!

Dr. Kalóczkai Andrea válasza sclerosis multiplex témában

Kedves Kérdező!

Kis valószinűséggel, de elképzelhető, hogy van összefüggés. Más okokat is vizsgálni kellene. Pl nincs e olyan idegrendszeri területen egy góca, ami a nemi funkciókban szerepet játszik. Nincs-e egyéb életmód változás az életében, ami ezt befolyásolja? Vérvételekkel meg lehet nézni, hogy a tesztoszteron hormon szintje milyen a vérében, illetve a tesztoszteront szállitó fehérje szintje milyen a vérben. Ezek fontos információk lehetnek az irányban, hogy ennek a tünetnek a kezelését merre kellene elkezdeni. A Copaxon elhagyását csak az Önt kezelő orvosával való alapos átgondolás után tanácsolom, esetleg lehet váltani másik molekulára, ami hasonló hatású az Ön alapbetegségére.

Kérdés: 2013. július 26., 01:37; Megválaszolva: 2013. augusztus 07., 10:12
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Sclerosis multiplex
Szklerózis multiplex?
Kedves Doktornő/Úr! 4 évvel ezelőtt látóideg gyulladást kaptam sok vizsgálaton vettem részt, de pontos diagnózist nem tudtak felállítani....
E és B vitamin egyszerre?
Üdvözlöm! A következő dilemma miatt terveztem endokrinológushoz fordulni. Hét éve benigus formában zajló Szklerózis Multiplexem kordában...
betegség 71
Tisztelt Doktorur! Jelenleg 4 hónapja vagyok tudatában Szklerozis multiplex betegségemnek. A betegség első sub után stagnált nálam, állapotom...
SM beteg vagyok-e
Tisztelt Doktornő. 2014.01.16-án voltam SM protokoll szerinti koponya MR vizsgálaton, a következő leletet kaptam: Mindkét oldalon frontoparietalisan...