B6 vitaminhiány

Tisztelt Doktor Úr! A fiamnak serdülőkori epilepsziája van, 3 éve tünetmentes volt gyógyszerek mellett. Az utóbbi időben, fél év időtartam alatt viszont 4 nagy rohama volt. EEG, vérvétel máj eredménye jó lett. Azaz a Serum-GPT lett alacsony: 4 U/l. Azt olvastam, hogy ezt a B6 vitamin hiánya is okozhatja, és a B6 hiány rohamkeltő. Korábban volt kontaminált vékonybél szindrómája, lehetséges, hogy kiújult neki és nem szívódnak fel a vitaminok? A háziorvostól hiába kértem gasztroenterológiai beutalót csak a Protexin szórólapját adta, hogy ez is jó lesz. Ön szerint is elég ez a készítmény? A B6 vitamin hiánya okozhat rohamokat? A neurológus már az egekig emelte a gyógyszereit. Petinimid 250 mg: 2x1, Keppra 500 mg: reggel 2 db, este 3 db. Köszönöm előre is a válaszait.

Dr. Kerekes Éva válasza epilepszia témában

Tisztelt Érdeklődő!

Valóban van B6 vitamin-függő epilepszia, ami csecsemőkorban jelentkezik, az egy másik kórkép. Az Ön fia esetében nem erről van szó. A GPT 4-es nem alacsony, annak csak magasnak nem kell lennie. A gondozó epileptológus logikusan emelte meg a gyógyszereit, ezt kell tenni.

A B6 vitamin recept nélkül kapható, ha Önt ez megnyugtatja, akkor kiváthatha, és adagolhatja a fiának. A rohamait sajnos ez nem fogja meggátolni.

Dr.Kerekes Éva

Kérdés: 2013. április 26., 15:44; Megválaszolva: 2013. április 29., 18:03
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
EEG-eredmény
Tisztelt Dr. Fehér Gergely! Egy aggódó anyukaként kérem a segítségét. Kisfiammal (6 éves, SNI-s) , a mai napon voltunk EEG-n. A kezelő orvosa...
EEG vizsgálat
Epilepszia?
Kérem segítsen!
Kérem segítsen!