szemizom fáradása

Időnként a szemizmaim erősebben, illetve gyengébben begörcsölnek. Ilyenkor nyitva tartani is alig tudom a szememet, mindez nagyon zavar a koncentrálásban. Egy idő után elmúlik és megszűnik a kellemetlen érzés. Aztán egy másik időpontban újra jelentkezik. Nem tudom, mitől van ez és mit tehetek ellene? Lenne még valami: azt szeretném megkérdezni, hogy kettős látásnak minősül-e, ha időnként, alkalomszerűen egy pontból vagy egy vékony tárgyból kettőt látok. Ritkán ugyan, de előfordul ilyen eset.

Dr. Kalóczkai Andrea válasza kettős látás témában

Kedves Kérdező!

Igen, amikor kettősen lát tárgyakat, vagy azok kontúrját, az kettős látásnak minősül. Első sorban keressen fel szemész szakorvost, nincs-e valamilyen elsődleges szembetegség a háttérben. Amennyiben ezt kizárták, akkor neurológiai vizsgálattal lehet tovább haladni. Tekintettel az életkorára elképzelhető anyagcsere, keringési probléma is, vagy izombetegség. De állhat az "szemizomgörcsök" mögött stressz is.

Kérdés: 2013. március 21., 20:42; Megválaszolva: 2013. március 25., 15:25
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
miért felejtek gyorsan?
Üdvözlöm. Kb 2, 5 éve tapasztalom, hogy kettőslátásom van, ami egyre rosszabb.2szemmel látok kettőt (viszintesen) , meg a jobb szememmel is kettőt...
Létezik, hogy minden vizsgálat...
Tiszteletem! A párom problémájával kapcsolatban szeretnék kérdezni! 25 éves, férfi! Március végén erős fejfájással kezdődött a panasza...
Mi az oka?
Tisztelt Doktor úr/nő! A segítségét szeretném kérni. Nagyon el vagyok keseredve, Időnként (kb: 4-5 havonta) kettőslátásom van, ez kb.30mp-ig...
Kettős látás
szép napot. Egy baleset során nagy ütést kaptam a szemöldök csontomra ami megrepedt. Agyrászkodást kaptam és bedagadt a szemem, de szerencsémre nem...
kettős látás
Édesapámnak kettős látása van egy hete, kórházban van. Szeretném tudni, mennyi ideig tarthat ez? A kórházi vizsgálatok alapján agyi ér szűkület...