Gerincsérvre jó a masszázs?

Tisztelt Dr. Úr. A kérdésem az hogy a férjemet kifakadt gerincsérvvel műtötték 14 éve le is bénult. Azóta újabb 3 gerincsérve van. Nagyon szeretne masszázsfotelt venni. Én félek tőle jó egyáltalán a használata? Ha igen milyen időközönként és mennyi ideig szabad használni? Köszönöm válaszát előre is.

Legfrissebb cikkek a témában

Farkas Lehel válasza gerincsérv témában

Kedves Kérdező!

Gerincsérvre mindenféleképpen alkalmazható gyógymasszázs kezelés. Azonban a fentiek alapján jobbnak tartanám ha a masszázs kezelést a Férjének szakember végezné el. Általában a masszírozó gépek, fotelek nem rendelkeznek elég alapos és fokozatos munkavégzéssel. Veszélyes is lehet, ha nem kellőképpen kapja meg a gyógykezeléseket. A szakembert semmi sem helyettesítheti, főleg komplexebb eseteknél, mint itt is. Sok mindent figyelembe kell venni és összetetten alkalmazni a kezeléseket. Speciális kezelésmódot kell alkalmazni ennél az esetnél, amit tapasztalatom alapján csak is szakember végezhet el.

Közérzet javítására jók ezek a gépi eszközök, de komolyabb problémánál, eseteknél semmiképpen sem javasolnám.

Férjének szüksége van ideg kompressziós gyógymasszázs kezelésre, ami kiterjed az egész testére. Alkalmazni szükséges nyújtó és kimozgató gyakorlatokat is.

Szakember keze által végzett gyógymasszázs kezeléssel a probléma hatékonyan kezelhető, a fájdalom megszüntethető.

Üdvözlettel

Farkas Lehel

Okleveles gyógymasszőr

Kérdés: 2012. október 16., 11:54; Megválaszolva: 2012. október 18., 18:52
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
leszázalékolás
Nincs munka helyem, vagyis két honapja, munka nélküli vagyok, Ek kellett jönnöm mert sajnos nem birtam dolgozni betegségem által.szeretném kérdezni...
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus
Ön szerint ez probléma lehet vagy...
Fej felső rész zsibbadás