Mi okzhatja a lüktetést?

Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Kb. 1-1, 5 hónappal ezelőtt észleltem először egy különös lüktető érzést a fejemben, bizsergést az arcomon elalvás előtt. Kezdetben nem foglalkoztam vele, nem is volt intenzív az érzés. Aztán napról napra előjött, napközben is éreztem, bár inkább csak bizsergést, végül elmentem neurológushoz, aki koponya MR-re küldött. Ott annyit állapítottak meg, hogy a jobb oldali arteria vertebralis szükebb, ami a carotisbol ered. A házi orvosom, a korábbi házi orvosom, a neurológus és még egy belgyógyász is azt mondta, hogy ez valószínűleg születéstől kezdve van, nem súlyos. Azonban a tüneteim nem szűntek meg, sőt, mostanában egyre intenzívebben érzem. Lefekvéskor mielőtt elaludnék olyan érzésem van, mintha az agyam helyén dobogna szívem, s ezt valahogy az egész felsőtestemben, néha a lábamban is érzem. Eddig senki nem tudott érdemleges választ adni, hogy ez mitől van. A vérnyomásom ált. 120/75 pulzusom 80 fölé nem szokott menni. (Heti rendszerességgel mérem.) 2 hete csináltattam teljes vérképet minden rendben volt azon is, a hemoglobin 150 helyett 152, de gondolom ez nem nagy probléma. Nagyon kellemetlen ez a lüktetés, mivel így aludni is elég nehezen tudok, s mostanában sajnos ezzel is kelek. Igyekszem nem a legrosszabbra gondolni, de néha nagyon ijesztő tud lenni, s akkor mindig órákon át sírok... Hajlamos vagyok a hipochondriára, pánikolásra. Önnek mi a véleménye? Mi okozza? Meddig marad ez így? El fog múlni? Mivel segíthetnék magamon? Köszönöm a válaszát.

Dr. Kalóczkai Andrea válasza lüktető érzés témában

Kedves Kérdező!

Milyen legrosszabbra gondol? Koponya MRI és MRA vizsgálata lényegileg negativ, igy sem daganat, sem agyi vérzés veszélye nem fenyeget. Azt hiszem, hogy panaszai mögött erőteljes szorongás áll. Javasolom, hogy forduljon pszichoterápiában jártas orvoshoz vagy pszichológushoz. Nagy valószinűséggel együtt meg tudják találni, hogy milyen rejett lelki baj okoz Önnek problémákat, és a lelki kezelést is el tudják kezdeni.

Kérdés: 2012. augusztus 18., 17:37; Megválaszolva: 2012. augusztus 21., 19:17
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Microvascularis károsodás
Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi MR lelet értelmezésében kérem a segitségét. Szorongó ember lévő aggódom, hogy Alzheimer kórtól, demenciától...
Agyi infarktus utáni Zsibbadás
Kedves Doktor! 1 héttel ezelőtt egy kisebb agyi infarktust szenvedtem el ami a bal karom zsibbadásával és mozgás kieséssel járt. A kórházból úgy...
Köhögéskor erős fejfájdalom
Tikkelés, epilepszia
MR-lelet értelmezés