• Forgó szédülés mitől lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő/ Doktor Úr! Az elmúlt egy évben három alkalommal jelentkezett nálam kb 3-4 napig tartó, helyzetváltoztatásra nagyon erős forgó szédülés. Voltam nyaki UH-on, koponya MRI-n, szemészeten, fülészeten, nyaki csigolya röntgenen, mindenhol minden rendben. Írtak volna fel gyógyszert(betaserc), de szoptatás miatt nem szedhetem. Az lenne a kérdésem, hogy ha az említett vizsgálatokon minden rendben, akkor mi vagy mik okozhatnak még ilyen jellegű szédülést? Milyen vizsgálatokat lenne érdemes még elvégezni? Nagyon szeretnék a végére járni, mert azóta is félek, nehogy megint előjöjjön, hisz borzasztó kellemetlen és ijesztő érzés. Napokig kipárnázva, félig ülve aludtam, mert ha lefeküdtem, lehajoltam, iszonyúan szédültem. Semmi betegségem, más panaszom nincs. 20 hónapos kislányom van. (zárójelben kérdezem, hogy a stressz is okozhat ilyen forgó jellegű szédülést?) Előre is köszönöm!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a forgó jellegű szédülés témában

        Kedves Kérdező! A testhelyzet változtatásra jelentkező szédülés oka a leggyakrabban a belső fülben lévő egyensúlyozó szerv fokozott érzékenysége. Igazából gyógyszeres terápia nélkül is jól kezelhetők a tünetei vestibularis tornával, melyet akkor is végezni kell, ha panaszmentes. Érdemes elkezdenie ezt a tornát minél előbb, tünetmentes is, leírását megtalálja honlapunkon.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 08., 14:40; Megválaszolva: 2011. december 14., 19:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés