Forgó szédülés - mitől lehet?

Kedves Doktor Nő/ Doktor Úr! Az elmúlt egy évben három alkalommal jelentkezett nálam kb 3-4 napig tartó, helyzetváltoztatásra nagyon erős forgó szédülés. Voltam nyaki UH-on, koponya MRI-n, szemészeten, fülészeten, nyaki csigolya röntgenen, mindenhol minden rendben. Írtak volna fel gyógyszert (betaserc), de szoptatás miatt nem szedhetem. Az lenne a kérdésem, hogy ha az említett vizsgálatokon minden rendben, akkor mi vagy mik okozhatnak még ilyen jellegű szédülést? Milyen vizsgálatokat lenne érdemes még elvégezni? Nagyon szeretnék a végére járni, mert azóta is félek, nehogy megint előjöjjön, hisz borzasztó kellemetlen és ijesztő érzés. Napokig kipárnázva, félig ülve aludtam, mert ha lefeküdtem, lehajoltam, iszonyúan szédültem. Semmi betegségem, más panaszom nincs. 20 hónapos kislányom van. (zárójelben kérdezem, hogy a stressz is okozhat ilyen forgó jellegű szédülést?) Előre is köszönöm!

Dr. Bessenyei Mónika válasza forgó jellegű szédülés témában

Kedves Kérdező! A testhelyzet változtatásra jelentkező szédülés oka a leggyakrabban a belső fülben lévő egyensúlyozó szerv fokozott érzékenysége. Igazából gyógyszeres terápia nélkül is jól kezelhetők a tünetei vestibularis tornával, melyet akkor is végezni kell, ha panaszmentes. Érdemes elkezdenie ezt a tornát minél előbb, tünetmentes is, leírását megtalálja honlapunkon.

Megválaszolva: 2011. december 14.

Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek

Sclerosis multiplex vagy valami más?
Tisztelt Doktor Úr! 21 éves lány vagyok. A problémám egy ájulással kezdődött, aminek az előzménye egy egy héttel ezelőtti lelki trauma volt. A kórházban akut...
Balra forgó szédülés
6 hete a Siófoki sürgégin voltam azzal apanasszal, hogy balra forgó szédülésem van . Ha lehajolok akkor ez fokozódik és hányigerem is lesz. Akkor 3x1 Arlevert...
Éjszakai kézzsibbadás
Pots vagy orthosztatikus hipotenzió
Fejfájás egy hónapja
Vascularis laesiok