• Egyik agykamra nagyobb, mint a másik

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A kisfiamnak a bal agykamrája nagyobb, mint a másik és azt szeretném megtudni, hogy ez mennyire veszélyes??? Mondta a házi orvosunk, hogy itt közlekedik a gerincvelő ls az agy közötti folyadék (ha jól értettem) és ha nem húzódik vissza, akkor vizfejűséghez is vezethet. Van még esély arra, hogy visszahúzódik?? Nincs a gyereken semmi elváltozás, rendesen fejlődik, mosolyog, követ, emeli a fejét, stb. Jövő héten megyünk ideggyógyászhoz, de addig jó volna vmit megtudni Öntől is. Köszönöm a válaszát.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a agykamra tágulat témában

        Kedves Kérdező! Az oldalkamrák méretében lévő különbség nem biztos, hogy kóros, lehet, hogy csak alkati sajátosság. Azt nem írta meg, miért kellett koponya UH-ot készíteni (gondolom az volt), így nem tudom összevetni, hogy van e ok-okozati összefüggés a kettő között. A vízfejűségről csak bizonyos méret felett lehet beszélni, de erre vonatkozóan nem írt semmit. Nem biztos, hogy kóros az elváltozás, de ennyi adat ismertében nem tudok Önnek többet mondani. Beszéljék majd meg a gyermekneurológussal. Valószínű nem lehet nagy baj, ha a baba szépen fejlődik.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 04., 12:30; Megválaszolva: 2011. november 07., 19:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés