• Epilepszia és a szoptatás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Segitséget kérnék. 2007-ben született a kisfiam lamictal 200mg rágótablettát szedtem 2*felett, őt szoptattam 3 hónapig. Megszületett a kislányom szintén ez a gyógyszer mellett, ő most 5 hónapos és még szopik. A kérdésem a következő jól teszem hogy szoptatok, nem lesz neki baja ebből? Sajnos az én orvosaim eltüntek sem telefonon se személyesen nem találom meg őket. Valamint az hogy rengetek tejem van, adhatok belőle másik babának vagy nem? Nagyon elvagyok keseredve kérem valaki segitsen. A választ előre is köszönöm.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a epilepszia, Lamictal, szoptatás témában

        Kedves Kérdező! Semmi baja nem lesz a kislányának. Az anyaméhben nagyobb koncentrációban jutott hozzá a gyógyszerhez a placentán keresztül. Az anyatejben kisebb mértékben választódik ki, és ahogy a gyermek nő, és egyre kevesebbet szopik fokozatosan szoktatja le magát a gyógyszerről, egyre kevesebb lesz a szervezetebén eloszló gyógyszer. Ne aggódjon!


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 02., 13:44; Megválaszolva: 2011. november 03., 23:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés