Hirdetés
      • Duzzadt ujj

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem! Körülbelül egy hónapja beütöttem a jobb gyűrűs ujjamat. Tapintásra érzékeny volt, de nem volt annyira fájdalmas. Körülbelül kettő hete arra ébredtem, hogy ez az ujjam be van dagadva, illetve meg van keményedve. Sem kiegyenesíteni, sem behajlítani nem tudom. Elszíneződés nem volt látható rajta. Elmentem röntgenre, amelynek eredménye negatív lett. A orvosi vizsgálat eredménye "zúzódás" lett. Borogatást javasoltak, illetve Medrol alkalmazását. A problémám viszont még azóta is fennáll. 3-4 naponta reggel arra ébredek, hogy az ujjam ugyanúgy be van dagadva. A köztes napokban viszont teljesen hibátlanul tudom mozgatni. Kérem szíves segítségét, mert kétségbeesésemben már nem tudom, kihez forduljak. Köszönettel: Róbert

        Dr. Bogdán Aurél válasza a ujjsérülés témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok megfelelő választ adni. Elmondása alapján a zúzódás is elképzelhető, de az ízületek porckárosodása, ínszalagsérülés sem zárható ki. Az ér és idegelemek sérülése sem zárható ki. A Medrol szedését kissé erősnek tartom, hacsak nincs valamilyen autoimmun betegsége. Azt javaslom keressen fel egy kézsebészeti szakrendelést illetve egy immunológiai vizsgálat is szükséges lehet.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 19., 12:29; Megválaszolva: 2011. október 20., 22:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés