Gerincsérv vagy csontáttét

Tisztelt Doktor Ur! 2006-ban mellrakkal diagnosztizaltak, mutottek, kemo es hormonkezelest kaptam.Iden majusban befejeztem a hormonkezelest is es vartam, hogy minden jobb legyen. (kozben, az 5 ev alatt nem colt sem attet sem recidiva) Fajt es fajt a derekam, vegul keszitettem egy MR vizsgalatot (a neurologus doktor ur tanacsara) , hogy szurjuk ki az esetleges csontattetet. Az eredmeny holmi degenerativ problemek, es egy kezdodo gerincserv L5-S1.Ezzel mindenki megnyugodott, de nekem nagyon faj, alig tudok jarni es a kerdesem az lenne, hogy lehet nem mutatja ki az mr a tumort, vagy fajhat ez ennyire? (amikor faj, mert a nap nem minden perceben faj; foleg hasito nyillalo fajdalom van, ami ulesre, megallasra elmulik, de nagyon erzekeny marad; majus ota kuzdok ezzel es nem tudom hova forduljak) A neurologus idegsebesz aki a cd-t is latta nem javasolt meg mutetet, a kezeles nem az o kore.Kene csontszcintigrafiat is csinalnom, vagy ez igy faj `es kesz. Tisztelettel, egy elkeseredett beteg

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza gerincsérv témában

Vizsgálat nélkül nehéz pontos választ adni, de valószínűsíthető, hogy inkább a porckorong probléma áll a háttérben, mint áttét. Az áttéteket az MRI szokta látni, de a pontos eredményért szükséges lenne a scintigráfia elvégzése. A kezelést egyébként végezheti az idegsebész is (orvosa válogatja) , de ideggyógyászaton és reumatológián is kezelhetik.

Kérdés: 2011. október 18., 10:03; Megválaszolva: 2011. október 18., 11:40
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
A leírt MR eredmény alapján mi a...
Ball váll MR vizsgálati lelet...
Mi a problémám?
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)