• Diprophos

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Már közel 3hónapja fájlalom a csuklómat, fekve nyomás után fájdult meg. Azóta valamelyest javult, de nem tudnám újra rendesen használni edzéseknél, mert pl. egy alap fekvőtámasz karhajlítás után érzem a fájdalmat. A sebész azt mondta, hogy egy ízület megnyúlhatott és az van begyulladva. Diprophos injekciót írt fel. Tudtam hogy szteroidról van szó, így kérdeztem hogy esetleg más nem lehetne e rá, és azt mondta hogy a gyógyszeres kezelés a gyomrot kezdené ki. Utánanéztem a diprophus injekciónak, és elég sokan vannak,akik a mellékhatásától sokáig szenvedtek/többnyire nők,de férfiak is/. Viszont sokan vannak azok is akiknek az injekció beadása után elmúlt a panasza. Véleményét szeretném kérni, hogy Ön szerint milyen lehetőségeim vannak? Adassak be egy injekciót és nézzem meg hogyan reagálok rá, avagy nem érdemes szteroiddal kezelnem? Minden nonszteroid krémet próbáltam, jegeléssel, fáslizással próbálkoztam, lassan már 1hónapja semmilyen terhelésnek nem teszem ki, de még mindig érződik- igaz már tompábban- a fájdalom. Ezen kívül hiánycikk az országban ez az injekció. Egyébként azt értem, hogy ez egy szteroid, és ha jól tudom egy hormonkészítmény, de mitől gyorsítja meg pl a sérülések gyógyulását, hogyan csökkenti gyorsabban a gyulladást? Előre is köszönöm segítségét!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a csuklófájdalom, Diprophos témában

        Az Én gyakorlatomban az alábbi folyamat szerint szoktam kezelni az ilyen sérüléseket. Az első lépést Ön is kipróbálta gyulladáscsökkentő krémek és fásli alkalmazása. Ha ez nem használ, akkor következő lépésben a szájon át szedhető nem szteroid gyulladáscsökkentők következnek esetlegesen gipszsín kiegészítéssel. Való igaz, hogy vannak gyomrot érintő mellékhatásai, de ezek nem mindenkinél jönnek elő, illetve egy gyomorvédő gyógyszer együttes szedésével a kialakult mellékhatás legyőzhető. Mellesleg a Diprophos injekciónak is vannak mellékhatásai. Ha viszont a gyógyszeres kezelés is hatástalan (legalább 2 hétig, de lehet, hogy 1 hónapig szükséges a szedése), akkor jöhet az injekció. Ezt is maximum 3 alkalommal egy hét szünet beiktatásával célszerű adni.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 12., 12:11; Megválaszolva: 2011. október 15., 11:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés