• Diprophos

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Már közel 3hónapja fájlalom a csuklómat, fekve nyomás után fájdult meg. Azóta valamelyest javult, de nem tudnám újra rendesen használni edzéseknél, mert pl. egy alap fekvőtámasz karhajlítás után érzem a fájdalmat. A sebész azt mondta, hogy egy ízület megnyúlhatott és az van begyulladva. Diprophos injekciót írt fel. Tudtam hogy szteroidról van szó, így kérdeztem hogy esetleg más nem lehetne e rá, és azt mondta hogy a gyógyszeres kezelés a gyomrot kezdené ki. Utánanéztem a diprophus injekciónak, és elég sokan vannak, akik a mellékhatásától sokáig szenvedtek/többnyire nők, de férfiak is/. Viszont sokan vannak azok is akiknek az injekció beadása után elmúlt a panasza. Véleményét szeretném kérni, hogy Ön szerint milyen lehetőségeim vannak? Adassak be egy injekciót és nézzem meg hogyan reagálok rá, avagy nem érdemes szteroiddal kezelnem? Minden nonszteroid krémet próbáltam, jegeléssel, fáslizással próbálkoztam, lassan már 1hónapja semmilyen terhelésnek nem teszem ki, de még mindig érződik- igaz már tompábban- a fájdalom. Ezen kívül hiánycikk az országban ez az injekció. Egyébként azt értem, hogy ez egy szteroid, és ha jól tudom egy hormonkészítmény, de mitől gyorsítja meg pl a sérülések gyógyulását, hogyan csökkenti gyorsabban a gyulladást? Előre is köszönöm segítségét!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a csuklófájdalom, Diprophos témában

        Az Én gyakorlatomban az alábbi folyamat szerint szoktam kezelni az ilyen sérüléseket. Az első lépést Ön is kipróbálta gyulladáscsökkentő krémek és fásli alkalmazása. Ha ez nem használ, akkor következő lépésben a szájon át szedhető nem szteroid gyulladáscsökkentők következnek esetlegesen gipszsín kiegészítéssel. Való igaz, hogy vannak gyomrot érintő mellékhatásai, de ezek nem mindenkinél jönnek elő, illetve egy gyomorvédő gyógyszer együttes szedésével a kialakult mellékhatás legyőzhető. Mellesleg a Diprophos injekciónak is vannak mellékhatásai. Ha viszont a gyógyszeres kezelés is hatástalan (legalább 2 hétig, de lehet, hogy 1 hónapig szükséges a szedése), akkor jöhet az injekció. Ezt is maximum 3 alkalommal egy hét szünet beiktatásával célszerű adni.


        Kérdés: 2011. október 12., 12:11; Megválaszolva: 2011. október 15., 11:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő. Alpha D3 1 mikrogramm lágy kapszulát szedek naponta 1-et.Ezt a reumatológus irta fel évekkel ezelőtt. Azt szeretném kérdezni,hogy ez D vitamin szempontjából mennyi NE-nek felel meg? Mert senki nem tudja itt átváltani ,illetve...
        Tisztelt Doktornő! Nyaki fájdalommal és gyakran jelentkező migrénnel fordultam orvoshoz. Elküldtek röntgenre, ahol a következő leletet kaptam. Nyaki borda nem ábrázolódott. A nyaki lordosis íve kissé csökkent, az alsó...
        T. doktornő. Csontritkulásom beindult és a reumatológs doktornő akit nagyon becsülök, mondhatni szeretek, felírta az Optirize tablettát. Biológus vagyok, voltam és gondoltam kicsit utánakotrok és találtam egy írást Szendi Gábor tollából,...
        Kedves Doktornő! Kérem értelmezze az alábbi CT leletet, hogy mit tartalmaz. A lumbalis lordosis íve és a corpusok magassága megtartott. A zárólemezek épek. Az utolsó korong laposabb, benne vacuum phenomen. Ebben a korongszintben bal oldali...
        A lumbalislordosis íve megtartott.Az L.V.csigolya1mm-dorsal felé mozdult. A csigolya testek magassága megtartott.A peremeken caudal felé fokozódó spondylosisra utaló perem megnyúlások láthatok.Jelzett jobbra konvex scoliosis van. A kis ízűletekben...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő Külföldön dolgozom és nagyon szeretek túrázni. Tavasszal két-három hónapig csaknem szobafogság alatt szinte semmit nem sportoltam, és (utólag már tudom) az izmok lefogytak a lábamról. Miután lehetett ismét menni,...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Az urológus is csak ember
        Dr. Bánfi Gergely urológussal beszélgettünk a Movember mozgalomról.
        Hüvelyfolyás és terhesség
        Pánikba esni nem szabad. Bízzunk a segítségben.
        A dohányfüstbe ment terv
        Mindenki azzal jár a legjobban, ha rá sem szokik a dohánytermékekre.