Hirdetés
      • Derékfájás. röntgen lelet jelentése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T. Doktorur. Ma kaptam meg a rtg. leleltem de a szakorvoshoz csak kb.1 honap mulva mehetek vissza.Szeretnem tudni mi all benne. A lumbalis lordosis fokozott. A csigolyatestek, porcresek magassaga megtartott. A zarolemezek epek. A ventralis es lateralis csigolyatest peremeken egy-egy apro osteophyta latszik. Velemeny: spondylosis lumb.incip. A doktorno elkuldott fiziora es kaptam Aflamin-t. A pihentetesen kivul kell figyelnem valamire? Varom valaszat koszonettel

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a Derékfájás témában

        Tisztelt KÉrdező! A gerinc ágyéki görbülete fokozott, egyebekben a csigolyáknál minimáélis eltérést írnak le, az apró osteophyta kezdődő kopásos eltérésre utal. A fizioterápia jót tesz, illetve kezdeti szakszban a pihentetés, de amint a fájdalom enyhül, a torna lenne nagyon fontos, amit rendszeresen végezzen!


        Kérdés: 2011. október 06., 16:12; Megválaszolva: 2011. október 08., 21:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: