Hirdetés
      • Műtét vagy konzervatív kezelés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Műtét vagy konzervatív kezelés? férjem diagnózisa:, status: Jo. Achilles arfx. Jo. S1 fájdalom, hypaesthesia, paraesthesia. Jo. peroneus paresis (4/5)). Kötött paralumb. izomzat. Erősen korlátozott előrehajlás. Lasegue jo. 30 foknál pozitív. Sphincterzavar nincs. CT: IV. korongon min. körkörös előboltosulás, L V. korongon jobb oldali medio-laterális korongszint alá terjedő jelentős nagyságú lateralis recessust kitöltő sérv látható, mely kifejezett gyöki és duralis compressiot okoz. A beteg két hét fekvés és fájdalom csillapító gyógyszerek, valamint izomlazító mellett sem javult. Mit tegyünk? Köszönettel

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a neurológia témában

        Kedves Kérdező! Még mindenképpen érdemes lenne várni a műtéttel, meg kellene próbálni kórházi kezelést, mely infúziós kezelést és fizioterápiát jelent. Mivel már a tünetek nem frissek, abszolut műtéti indikáció nincs. Kérjék háziorvosuk segítségét az intézeti beutalásban.


        Kérdés: 2011. október 04., 18:29; Megválaszolva: 2011. október 07., 19:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: