• Humerus proximalis végének törése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném kérdezni,hogy ennél a törésfajtánál mennyi idő mulva tudom a karom használni? Félek,.hogyha a törés meggyógyul,akkor sem tudom felemelni a karom.Igaz,még friss a dolog,mert asárnap,(11.-én)történt a baj.Hétfőn megyek majd controllra.Azt is szeretném kérdezni,hogy mikortól használhatom a kétrészes felkarrögzítőt,mert jelenleg desault kötésben vagyok,és már viszketek. Köszönöm válaszát! Tisztelettel: Adamecz Anna

        Dr. Bogdán Aurél válasza a felkarcsont törés témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. A gyógytartam sokban függ a törés jellegétől, helyétől. Általában 3 hétig rögzítjük fixre, majd 3 hét fokozatos torna. Így kb. 6-8 hét alatt lehet elérni a korábbi mozgást. Pontosabb választ a törés jellegének ismeretében kezelőorvosától kérhet.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 13., 10:13; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 17:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: