• Félek!!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.úr! Februárban személyautó ütött el,azóta folyamatosan fáj a farkcsontvég és székelési ingerem van!3-hónap után készül CT-vizsg mely a sacrum III-as szelvényében St.p.fractura látható illetve az os coccygeum ventrál felé billent helyzetű. A baleset ota voltam fizikoterápián,kaptam Movalis kúpot,Mydetont,Nidolt! Semmi változás nem történt a fájdalom sem csökken.Augusztus 22-én Lidocain és Diprophos inj kaptam a végbél ill a farkcsont közé!Ezt 3-alkalommal ismétlik meg!Sajnos az elő után sem múlnak a panaszok,ma kaptam a 2.-kat! Felmerült a műtéti beavatkozas is,az orvos szerint nagyon kockázatos mivel a coccygeum csúcs kb:1-1/2 1 cm-re tapintható a rectum falától! Kérdésem:segíthet e műtét?Ha igen milyen műtéti beavatkozásra számíthatok? A magán életemben , munkámba akadályoz ,mivel ez fáj ülve,állva ,és nyugalmi helyzetben is Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel

        Dr. Bogdán Aurél válasza a farokcsont törés témában

        Vizsgálat nélkül nehéz pontos választ adni. Elmondása alapján végleges megoldást valószínűleg a műtét jelentheti, mely során eltávolítják a farokcsont előre eső részét. A műtétnek van kockázata, ugyanis a műtéti területbe esik a végbélnyílás záróizma és az azt ellátó idegek. Sajnos a gondos műtéti technikával is ritkán előfordul, hogy ez sérül, főleg ha nem a szokványos helyen fut az ideg és ez székelési zavarok kialakulásához vezethet. Javasolt, hogy olyan emberrel végeztesse el a műtétet, aki már több ilyet csinált.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 31., 17:56; Megválaszolva: 2011. szeptember 03., 14:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: