• Gerincfájdalmaim vannak aktívan sportolok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Otinob Üdv! 21 éves férfi vagyok. Kb. 10-12 éve sportolok, leginkább foci és úszás. Körülbelül 4 éve, 2007-ben kezdett fájni a hátam, deréktájon..Nem emlékszek komolyabb esésre, ütődésre, ami okozhatta volna, illetve nem tudok velem született rendellenességről, de lehet ez az lenne. Szedtem gyógyszert, kenőcsöt is használtam (Fortedol, Mydeton, Fastum gél és egyéb keverékek...) stb. Jártam vele masszázsra, fizikoterápiára,d e még inkább csak rontott, úgy éreztem. Aztán csak elküldtek 1 gerinc CT vizsgálatra 2008-ban. Lelet: Natív felvételsorozatot készítettek az :. III-V. discusokról 2 mm-es rétegvastagságokban. L III-IV közötti porcrés egyenletesen mérs. fokban beszűkült. L III alsó dorsalis peremszéle megnyult. L III-as porckorongnál discus hernia nem mutatható ki, gyöki compressio nincs. Mindkét oldali kisizületi rés egyenletesen kp fokban beszűkült, a felszínek kiszélesedtek, mérs. fokban scleroticusak L IV-V közötti porcrés egyenletesen jelentős fokban beszűkült. L IV-V egymás felé tekintő dorsalis peremszéle megnyult. L IV-es porckorongnál dorsalisan kb 4 mm-es protrusio figyelhető meg, gyöki compressio nem látható. Mindkét oldali kisizületi rés beszűkült, a felszinek simák, enyhén scleroticusak.. L V- S I közötti porcrés főleg dorsalisan jelentős fokban beszűkült. L V-nél kb 5 mm-es anterolisthesis figyelhető meg. Lysis nem látható. A szűk foramenek miatt főleg a bal oldali gyök kifejezett compressi alá került. Az L 5 gyök mér. fokban comprimalt, az S 1 gyök mindkét oldalon szabad. Mindkét oldali kisizületi rés mérs. szűkebb, a felszínek simák. Debrecenben történt a vizsgálat a Kenézy Kórházban 2008. 06. 04-én. Azóta fociztam heti 2-3 alkalommal, úsztam is amikor volt rá lehetőségem, és volt olyan időszak, 1-1,5 év, amikor alig éreztem fájdalmat, szerintem a derekam megszokta a terhelést.. Most azonban 3 hónap pihenés után egyetlen alkalomtól (foci) visszatért a fájdalom a derekamba és kibírhatatlan. Fekvés, ülés, állás, séta közben folyamatosan érzem, elég kellemetlen. A fájdalom nem sugárzik a végtagokba, csupán deréktájékon érzem a fájdalmat,de ilyen rossz még nem volt korábban. Visszamentem vele a háziorvosomhoz, aki ismét csak gyógyszereket írt fel.. Ő szerinte még nem lehet ennyire komoly ezek szerint, ha nem sugárzik végtagokba, meg ha csak fájdalomcsillapítót ír fel, de engem már most igazán aggaszt-korábban még úgy gondoltam, hogy majd elélek vele-,de most már valamit kezdeni kéne a hátammal, így már 1 hete fáj, szinte állandóan. Mi lenne a teendő??? Gyógyszerezni nem fogok, illetve nem szeretnék, attól nem fog szerintem visszacsúszni az eltérés a derekamban. Javasolták, hogy menjek csontkovácshoz, azonban attól nagyon félek, mert ők is csak emberek, és nem szeretnék onnan nem felkelni az ágyból! Vagy műtét? Vagy mit lehetne tenni? KÉREM SEGÍTSENEK! Hajdú-Biharban élek, várom válaszukat, hogy esetleg itt a közelben kivel tudnék beszélni, ki tudna megvizsgálni, vagy bármi.. Várom válaszukat! Előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a porckorongsérv témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Elmondása és a CT lelet alapján jelentős eltérés van a gerincén az ágyéki szakaszon. Nem csodálom, hogy a gyógyszerek már nem fejtik ki az elvárt hatást. Az Ön panaszai az idegsebészet tárgykörébe tartoznak, így pontos válaszért és megoldásért azt javaslom keresse fel a Kenézy Kórház idegsebészeti szakrendelését, ahol vizsgálatokat követően az idegsebész kollégák meg fogják Önnel beszélni, hogy lehetőség van-e infúziós és fizikoterápiás kezelésre, vagy esetleg azóta fokozódott elváltozások miatt műtétre van szükség. Hívja fel az 52/511-776 telefonszámot és kérjen időpontot valamelyik idegsebészhez.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 20., 02:42; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 15:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
      • Infografika és videó
      • Hirdetés