Hirdetés
      • Mikor lehet újra sportolni részleges boka inszalagszakadás után?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretném megkérdezni,hogy ez év július 14.-én leestem a lépcsőről és olyan szerencsétlenül estem,hogy a jobb bokám megsérült.Orvosi kezelés és 2 hét pihentetés után felhelyezték a soft-cast gipszet.Az inszalag 8 fokban nyílt,műtétre nem volt szükség.Kérdésem az lenne,hogy 24.-én ha leveszik a gipszet,mennyi idő után lehet újra sportolni,tánc/zumba/ és futás?Köszönöm szépen válaszát!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a szalagszakadás témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Általában részleges bokaszalag szakadás esetén ha nincs egyéb társsérülés akkor 4-6 hét rögzítést követően el lehet kezdeni a fokozatos terhelést. Általában kerékpározás, úszás a legmegfelelőbb a sport és a mozgás elkezdéséhez. Ha minden rendben halad és panaszok nem alakulnak ki, akkor a 10. hét környékén el lehet jutni arra a szintre, hogy a korábbi teljes aktivitását végezheti.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 10., 14:31; Megválaszolva: 2011. augusztus 13., 21:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés