• MeloxEP+Aflamin?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Több, mint egy hónapja tartó deréktáji fájdalommal kerestem fel egy ideggyógyászt, mert a harmadik hete szedett 15mg-os MeloxEP-től sem javult az állapotom. Kaptam izomlazítót és 100mg-os Aflamint. A leírását nézve, nekem úgy tűnik, ez kb. ugyanaz, mint a Melox EP. Érdemes, szabad ezeket együtt szedni? Nem emlékeztem, hogy miben maradtunk az orvossal, ezért eset lerohantam a háziorvoshoz megkérdezni, ő is azt mondta, hogy vagy ez-vagy az, de amikor hazaértem, akkor fedeztem fel a lelet alján, hogy "MeloxEP tovább, plusz Aflamin...". Mindezt úgy, hogy jeleztem: magas a vérnyomásom, cukorbeteg vagyok, és hát... elég rosszul karbantartott állapotban és egy hete volt valami "Tranziens ischaemiás attack"-ra emlékeztető problémám (nem "öndiagnózis", a háziorvosom ezt írta a kórházi beutalóra, de a CT-n nem találtak semmit). Szóval nem kicsit félek az újabb gyógyszertől, az orvost meg úgy tűnik, egy héten belül nem fogom tudni utolérni.

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a derékfájás, NSAID témában

        Tisztelt KÉrdező! Nem szoktuk a kétféle gyógyszert együtt adni, mert hasonló a hatásuk, és a mellékhatásuk viszont megsokszorozódhat. Így tehát csak az egyiket szedje.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 09., 06:10; Megválaszolva: 2011. augusztus 10., 20:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
      • Infografika és videó
      • Hirdetés