• Zsibbad a combom, ha állok vagy sétálok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktor úr/asszony! Hosszabb állás vagy séta után ill. közben a combok külsö felületén zsibbadás következik be, amely elmulik ha leülök vagy hanyatt fekszem.Ez lassan alakult ki évek során. Érszükület doppler vizsgálattal kizárva. A röntgen az alábbi leletet adta: 31542 Lumbalis gerinc, kétirányú felvétel 1 31650 Medence, AP felvétel 1 Diagnózisok M4790 Spondylosis, k.m.n. * M1690 Coxarthrosis, k.m.n. Lelet A lumbalis gerincen enyhe thorsio látszik. A III-IV-V. lumbalis csigolyák és L-S átmenet peremén kisebb osteophyta képződés látszik. Medencén: Mindkét csípőizületi rés szűkebb. A jobb acetabulum peremén kis osteophyta képződés van. Kérdésem a következő: milyen szakorvoshoz forduljak, mivel az ortopédián javasolt gyógytorna nem használ? Gyors válaszát elöre is megköszönöm. Tisztelettel Fazekas Pál

        WEBBeteg szakértő válasza a zsibbadás témában

        Tisztelt KÉrdező! Inkább reumatológiai kezelésre van szüksége, nem kizárólag gyógytorna, de komplex fizioterápia, illetve porcvédő segíthet a panaszain.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 04., 09:49; Megválaszolva: 2011. augusztus 07., 21:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: