• Bokaszalag szakadás utáni terhelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! Szeretnék feltenni pár kérdést!4napja kifordult a bokám és a kórházban 3napi jegelés után rögzítő viselést javasoltak!De nem mondták hogy lehet-e terheli?orvos szerint szalagszaksdásom van!De nem fejtette ki részletesen!Kérdésem a következő lenne 3nap után kis bicegéssel de simán tudok rajta rajta járni rögzítővel (RB-40)olvasgattam és javaslatok szerint csak 3-4hét után lehet terhelni a bokát!Nekem nem jár fájdalommal ha a ráteszem a testsúlyomat csakha hajlítgatom!Kicsit van csak feldagadva ,jegelés levitte a duzzanatot.Mennyire terhelhetem?És milyen színtű szakadásom lehetséges?Nagyon szépen köszönöm elöre is a segítségüket!

        WEBBeteg szakértő válasza a bokasérülés témában

        Vizsgálat nélkül és a röntgen felvételek ismerete nélkül nem lehet pontos választ adni. Ha valóban van szalagszakadása, akkor semmiképpen sem tanácsos terhelni. Bokarögzítőben 2-3 hét fekvés, majd fokozatos terhelés. A rögzítő elhagyása és a teljes terhelés elérése 6. hét végére esedékes. Én azt tanácsolom így látatlanban, hogy annak ellenére, hogy panaszt nem említ ne terhelje, jegelje, borogassa és plcoolja fel. 2-3 hét után pedig kezdje el a terhelést.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 03., 16:48; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 13:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés