Szeméremcsont törés

Szeméremcsont törésem volt pénteken. Szerencsére nem mozdult el a csont. Szeretnem tudni, meddig kell ágyba fekündi. Mikor lehet mozogni, felkelni, járni, stb.? Köszönöm szépen.

Dr. Bogdán Aurél válasza szeméremcsont törés témában

A szeméremcsont töréssel 4-6 hétig célszerű feküdni, de ez nem azt jelenti, hogy a nap 24 órájában feküdni kell. Ha a fájdalom már engedi, egészségügyi szükségletek, étkezés céljából a 2.-3. héten már fel lehet kelni rövidebb időszakokra. Ezek az időpontok csak átlagok, az Ön fájdalomérzete az, ami ezt igazából megszabja. 6 hét után lehet fokozatosan visszatérni a mindennapi aktivitáshoz.

Megválaszolva: 2011. július 21.

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Szeméremcsont törés utáni állapot
Tisztelt Doktor Úr! 2015.07.08-án szeméremcsont törésem lett. (Eddig már csontritkulás következtében többször is volt törésem.) Az esés következtében a jobb...
Lehet e a szeméremcsont törés utánn...
Volt egy balesetem lassan már 20 napja. Jobb oldali szeméremcsont törésem van, nem mozdult el szerencsére, 15 napig feküdtem. 15 nap után vissza mentünk a...
Jobb térd probléma
Tisztelt Doktor Nő! Jobb térdemet érte kb 2 éve egy baleset, ami által egyre jobban nyilal a térd kalácsom alatti terület. 2 orvosnál már jártam, akiktől...
Jobb oldali csípőfájdalom
Kedves Doktornő! Jobb oldali csípőfájdalommal küzdök már majd egy hónapja. Járni sántítva tudok, fekvés, ülés, állás közben nem fáj, csak ha a jobb lábam...
Váll MR diagnózis, AC arthrosis
Tisztelt Doktor Nő! Azért írok Önnek, mert már hónapok óta húzódik a problémám a vállammal és az ortopéd orvos válaszát nem érzem teljesnek. Kondizás közben...
Porckorong migráció
Kedves Doktornő! Szeretnék segítséget kérni az alábbi MR lelet értelmezésben. Jelenleg panaszmentes vagyok. A 17 mmes migráció az kiszakadást jelent? Műtéti...