• Ritmikus bokafájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő /Úr! Egy pár nappal ezelőtt egy cipő próbát követően a jobb belső bokám fájdalmas sajgásba kezdett. Úgy 40 - 50 másodperces egyre erősödő sajgást követően hirtelen megszűnik a fájdalom, és úgy kb. 1 percig semmilyen fájdalmat nem lehet érezni. Majd a ciklus újra kezdődik. Ez a ciklikus fájdalom éjjel-nappal már több mint három napja tart. Az első éjszaka úgy a fájdalom egy 10-es skálán 6-7-es értéket ért el, most már egy fokkal enyhült (5-6). Próbáltam fájdalom csillapítót (pl. Advil Ultra, Aflamin) de nem történt változás. Nem reagált a borogatásra, hidegre, melegre, felpócolásra, Diclac, Flector kenőcsökre.....semmire. A körzeti orvosom tanácstalan, az ortopédiára csak sokára kaptam időpontot. Mit tehetnék, hogy ezt az éjjel-nappali fájdalmas ciklust legalább tompítsam? Várom tanácsát Köszönettel

        Dr. Bogdán Aurél válasza a bokafájdalom témában

        Vizsgálat nélkül nehéz pontos választ adni. Panaszai sok ok miatt alakulhattak ki. Ha nem használtak a gyógyszerek amiket felsorolt (hatásuk 1 heti folyamatos szedés után várható), akkor lehet még próbálkozni izomlazító gyógyszerekkel, magnézium, kalcium és B1, B6 vitaminok szedésével. Ha ezek sem használnak, akkor meg kell várni a vizsgálatok eredményét és a kiderült diagnózisnak megfelelő kezelést elkezdeni.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 14., 11:31; Megválaszolva: 2011. július 17., 09:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: