• Izomszakadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktorno, Koszonom a gyors valaszait. Nem irtak fel nekem ver higito inekciot pedig ra kerdeztem a korhazba azt mondtak nem kell. Igy akkor nem erdemes repulni meg a trombozis miatt. De itthon is mindig ulok mert a fekvo gipszel nagyon kenyelmetlen jarkalni. Mert ugy van be gipszelve hogy a labfejem elore van feszitve. On szerint akkor csak a gipsz le szedese utan ha szorosan at kotom faslival akkor repulhetek majd? Koszonom elore is a valaszat. Maria

        Dr. Bogdán Aurél válasza a izomszakadás témában

        Nagyon furcsának találom, hogy nem írtak fel Önnek vérhígító injekciót a gipszrögzítés mellé, hisz a szakma szabályai ezt előírják. Kivéve, ha egyéb vérhígító készítményt szed, vagy olyan ritka genetikai betegsége van, hogy a trombózis hajlama alacsony. Ezek után azt javaslom, hogy ha lekerült a gipsz akkor repüljön és ahogy írta fáslizza be a lábát. Ha a repülő útja 10 óránál hosszabb, akkor viszont célszerű vérhígító készítmény alkalmazása.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 07., 13:04; Megválaszolva: 2011. július 09., 23:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés