Ideggyulladás a lábban vagy rostszakadás avagy mi?

Tisztelt mindenki. Eléggé komplex dologról van szó (gondolom sok ilyen van) . Tehát kezdem az elején. 3 hete egy banális baleset alkalmával "belémkönyököltek" a bal ágyéknál. (lehet ennek semmi köze a betegségemhez) , az azt követő héten csak furcsának éreztem azt a területet, majd kb 10 nap múlva elkezdett iszonyatosan szúrni és fájni, éjszaka is, fájdalmassá vált a mozgás, alvászavarokat okozott, székrekedést. Később gyomorgörcseim is lettek. Nem dagadt fel az ágyéki nyirokcsomó, csupán a medencecsontom körül fájt és lüktetet hevesen miközben pattogó bélmozgásaim voltak. Elmentem kórházba, ott pisit néztek (azt mndták nincs vesekő) megnyomkodták a gyomrom, hasam, (nem fájt) az ágyéki nyirokcsomóm körül (itt fájt nagyon, de semmi röntgen vagy ultrahang) és közölték, hogy ideggyulladás lehet a lábamban, kaptam gyulladáscsökkentőt, hashajtót és hazaküldtek egy hétre pihenni. Négy nap múlva a fájdalmaim annyira felerősődtek, hogy nem tudtam aludni és hőemelkedésem is lett. Visszasántítottam a kórházba, ekkor már vettek vért, megnézték röntgennel, a gerincem és a medence környékét, ultrahanggla pedig az ágyék területét, a combot és a nyirokcsomót (igazi kis modern profi műszerrel ám: p) . Azt mondták izomrepedés és rostszakadás, kaptam 1 hétre napi 1800 mg Brufent (ibuprofene) Valerianat (nyugtató) . A hőemelkedésem ami eltűnt 3 napra, megint visszajött, most (negyedik Brufene snap) már fáj a torkom is de amolyan tompa fájdalommal, és olykorenyhe nyelési zavarok vannak, fáj az arcizmom (mindkettő) . Az ágyéki részem már kevésbé fáj, aludni is tudok, a székrekedést (ha gyógyszereket szedek és nem sportolok mindig van) természetes hatóanyagokkal próbálom ellensúlyozni de ezdek kétségbe esni. Évek óta IBS-em van Chron-betegséggel (ennek megfelelően táplálozom) és azt hiszem mostanában elég depressziós is vagyok (súlyos beteg legközelebbi családtag) . Valami tanács? (szedek B-komplexet és évente több vitaminkurát tartok, de nem szedek folyamatosan vitaminokat, szünetelni is szoktam, iszok elég folyadékot, alkoholt nem stb. Azaz egészségesen élek amennyire lehet) Bizzak azorvosokban vagy a megérzésemben, hogy ez nem "csak" rostszakadás?

Dr. Bogdán Aurél válasza izomszakadás témában

Problémája valóban összetett. Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. A leírásai alapján feltételezhető, hogy részleges izomszakadása van, de úgy gondolom, hogy más dolog is állhat a háttérben, nem feltétlen a balesetből kifolyólag. Tekintettel a bélbetegségére, az alkalmazott gyógyszerek okozhatnak hasi panaszokat, diszkomfort érzést, illetve egyéb szervek működését is befolyásolják. Azt javaslom, ha a sérülésből adódó panaszai jelentősen csökkennek, akkor keresse fel belgyógyászát is.

Kérdés: 2011. szeptember 15., 18:20; Megválaszolva: 2011. szeptember 17., 13:29
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
izomszakadás
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! A kérdésem nem konkrét esethez kapcsolódik, hanem csak elméleti lenne. Ha valaki izomszakadást (teljes) szenved és...
mit tegyek izomszakadás után hideg...
Tisztelt dr.! A kérdésem az, hogy Péntek este ami most egy hete történt izomszakadást állapítottak meg a balesetiben kézzel diagnosztizálva!...
Bicepsz-izom
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A páromat 3 napja műtötték részleges bicepsz-izom szakadással. Azt mondta a kezelő orvos, hogy csak idő kérdése, hogy...
Részleges izomszakadás-e?
2 hónapja kézilabdázás közben egy rossz lépés következtében elszakadt a térdemnél az izom részlegesen. (legalábbis az orvos ezt állapította...
Izomszakadás
Kedves Doktorno, Koszonom a gyors valaszait. Nem irtak fel nekem ver higito inekciot pedig ra kerdeztem a korhazba azt mondtak nem kell. Igy akkor nem...