izomszakadás

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! A kérdésem nem konkrét esethez kapcsolódik, hanem csak elméleti lenne. Ha valaki izomszakadást (teljes) szenved és ellátás nélkül gyógyul meg, akkor később több hónap elteltével is lehetséges műtéti korrekció, rendbehozás vagy ennyi idő elteltével már nem lenne eredményes?

Dr. Bogdán Aurél válasza izomszakadás témában

Elméletileg is sok dologtól függ, hogy mi a megfelelő kezelés. Nem mindegy, hogy melyik izom szakad el teljesen. Ha antigravitációs izom sérüléséről van szó (ezek tartanak minket felegyenesedve) , itt funkciótól függően gyakran kényszerülünk műtétre. Meg tud gyógyulni műtét nélkül is, de akkor funkciókiesés lehet, ezt lehet később műtétesen korrigálni. Más izmok esetében is a funkció dönt a kezelésről, de itt akár a műtét nélküli gyógyulás is lehet sikeres. Későbbi korrekcióra, ha van értelme, akkor itt is van lehetőség.

Kérdés: 2014. január 11., 17:22; Megválaszolva: 2014. január 13., 10:41
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
mit tegyek izomszakadás után hideg...
Tisztelt dr.! A kérdésem az, hogy Péntek este ami most egy hete történt izomszakadást állapítottak meg a balesetiben kézzel diagnosztizálva!...
Bicepsz-izom
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A páromat 3 napja műtötték részleges bicepsz-izom szakadással. Azt mondta a kezelő orvos, hogy csak idő kérdése, hogy...
Részleges izomszakadás-e?
2 hónapja kézilabdázás közben egy rossz lépés következtében elszakadt a térdemnél az izom részlegesen. (legalábbis az orvos ezt állapította...
Ideggyulladás a lábban vagy...
Tisztelt mindenki. Eléggé komplex dologról van szó (gondolom sok ilyen van) . Tehát kezdem az elején. 3 hete egy banális baleset alkalmával...
Izomszakadás
Kedves Doktorno, Koszonom a gyors valaszait. Nem irtak fel nekem ver higito inekciot pedig ra kerdeztem a korhazba azt mondtak nem kell. Igy akkor nem...