Térdprotézis mütét után

Május 23-án volt a térdprotézis mütétem.Gyógytornát csak itthon csinálok naponta 20 percet.Járáshoz már csak egy mankóra van szükségem. A térdem és az egész lábam viszont még mindig eléggé meg van dagadva.Szeretném megkérdezni hogy normális dolog ez még 4 héttel a mütét után? Reggel amikor felkelek akkor még nem dagadt csak a nap folyamán dagad meg.Fájdalmaim nincsenek. Nagyon köszönöm a választ.

Dr. Bogdán Aurél válasza Térdprotézis témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. A dagadás lehet természetes is a műtét után. Ezt akár 6-8 hétig is szoktuk látni. Az is elképzelhető, hogy a műtét és meglévő ér, vagy egyéb keringési betegség együttese eredményezi a végtag duzzanatát. azt javaslom, hogy ha már segédeszköz nélkül jár, izomzata kellően visszaerősödött és még akkor is dagad a lába akkor keresse fel panaszával kezelőorvosát és nézzenek utána mi okozhatja problémáját.

Kérdés: 2011. június 21., 15:22; Megválaszolva: 2011. június 22., 23:55
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Ct lelet értelmezése
2020.júl.10én térdprotézis műtéten estem át. A műtét után 1 hónappal kezdődtek a fájdalmak, amely gyulladással járt. Azóta folyamatosan fáj. A...
Gericnyújtópad használata...
Feleségem térdprotézis műtéten esett át 3 éve. Most derékfájdalmai vannak és kérdezem, hogy gerincnyújtópadot használhat-e?
Ortopédiai műtét
Tisztelt Dr.Bogdán Aurél. Köszönöm a térdprotézis témában adott válaszát.További kérdésem van még. Térdem belülről éget, szúr, zsibbad...
Térdprotézis
Tavaly szeptemberben térdprotézis műtét történt édesanyámnál. 9 hónap után újból kellett műteni, ki kellett takarítani a sebet. 6 hete volt a...
Térdprotézis
A térdembe 2006-ban helyeztek el protézist, amit 2009-ben eltávolítottak, mert begyulladt a térd alatti rész. 2-3 hónap után a gyulladás elmúlt, és...