• Ülőgumók

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Weborvos! 19 éves lány vagyok és jövőre szeretnék felvételizni a táncművészetire, ezért minden nap nyújtok egy órát. Eddig semmi fájdalmam nem volt sem nyújtás közben, sem utána. Azonban kb egy hete nagyon elkezdtek fájni az ülőgumóim (vagyis szerintem azok fájnak, de nem tudom pontosan). kb 20 perces ülés után már alig bírok tovább a fenekemen maradni. Ráadásul ez a fájdalom kisugárzik a térdemre is. Még ilyen mozdulatoknál érzem nagyon : terpeszben előre hajolás, lépcsőzés, ha összeszorítom a fenekem stb. Próbáltam javítani a helyzeten ilyen fájdalomcsillapító krémmel (fastumgél) de eddig nem nagyon használt. Ön szerint ez a nyújtástól van, vagy egészen más az oka? Hogyan tudok rajta segíteni, mi a teendőm? Júni 21 től lesz tánctanfolyamom, addigra szeretnék meggyógyulni ebből, sikerülni fog? Segítségét előre is nagyo köszönöm.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a mozgásszervi panasz témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok megfelelő választ adni, ezért mindenképpen keressen fel egy ortopédiai szakrendelést a megfelelő diagnózisért. A panaszai hátterében egyébként állhat az ülőgumó gyulladása, a rajta eredő izmok húzódása, azok inainak rándulása, gyulladása, de az ülőgumótól nem messze lép ki a lábat ellátó fő idegfonat, és a környező izmok erre gyakorolt nyomó hatása is okozhat hasonló tüneteket. Ez utóbbi az aktív, néha megerőltető csípő és farizmok izomláza miatt is lehet.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 11., 13:53; Megválaszolva: 2011. június 14., 13:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: