• Térdkalács ficam után mikor fog újra hajlani a lábam?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kb. 5 hete térdkalács ficam miatt kórházba kellett vinni, mert sajnos nem ugrott vissza a helyére, így kb. 1 órán keresztül egy hajlított állapotban volt, mert nem tudtam se kinyújtani, se jobban behajlítani. A kórházban megröntgenezték, helyre tették, azt mondták nem kell begipszelni. Utána másfél-2 hétig otthon voltam, pihentettem, jegeltem. Járni eleinte nem tudtam, mert nagyon kattogott. Most már dolgozni járok, menni már sokkal jobban tudok, viszont a hajlítással még problémám van. Nem tudok rendesen lépcsőzni, illetve a térdem még be van picit dagadva. Azt szeretném kérdezni, hogy az e fajta sérülésnek kb. mennyi a gyógyulási ideje? Normális-e, hogy még picit dagadt, illetve, hogy a hajlítás nehezen megy? (Kb. olyan 70-80 fokig tudom)

        WEBBeteg szakértő válasza a Térdkalács ficam témában

        Az ilyen sérülések esetében a gyógyulás 4-6 hét. Bár nem vizsgáltam, de mi minden ilyen esetben szoktuk a térdet rögzíteni 2-3 hétig gipszben, vagy speciális térdrögzítőben, így nekem furcsa, hogy Önnek nem raktak fel gipszet. Azt javaslom, hogy szedjen egy kis recept nélkül kapható porcerősítőt és minél többet kerékpározzon, ússzon (gyorsúszás). Az izomzat megerősítésével megelőzhető az ismételt ficam.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 02., 12:18; Megválaszolva: 2011. június 05., 11:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés