• Rokkant nyugdíj - csípőprotézis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr! 5 éve emlőrákon estem át, ebből meggyógyultam, de azóta rokkant nyugdíjas vagyok. Jelenleg csípőprotézisre várok. Munkaképességemet már elvesztettem, de a közelgő felülvizsgálat miatt mégis aggódom, nehogy a szigorított feltételek mellett elvegyék a nyugdíjamat. Kérem szíveskedjék tanácsot adni, hogy csípőprotézissel, vagy arra várva van nagyobb esélyem arra, hogy rokkant nyugdíjas maradhassak. Ez segítene eldönteni, érdemes-e még halogatni a műtétet, vagy inkább sürgetnem kell. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: SzTimi

        Dr. Bogdán Aurél válasza a rokkantnyugdíj témában

        Vizsgálat nélkül és a korábbi leletek, röntgen felvételek ismerete nélkül nehéz megfelelő választ adni. Általánosságban elmondható, hogy a kopásos állapot a csípőben inkább teszi lehetővé, hogy megmaradjon a jelenleg elért rokkantsági szint, mint a protézis beültetés utáni állapot. A protézis beültetést azért végezzük, hogy javítsunk a betegek állapotán, életmódján. Viszont azt is mérlegelni kell, hogy a feleslegesen halogatott protézis beültetés, a romló csontszerkezet és csontállapot miatt a későbbi beültetést nehezíti és a beültetendő protézis élettartamát is rövidíti.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 17., 21:11; Megválaszolva: 2011. május 21., 09:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: